Минимална заплата от 710 лв. ще бъде заложена в Бюджет

...
Минимална заплата от 710 лв. ще бъде заложена в Бюджет
Коментари Харесай

Поглед към "Бюджет 2022": 710 минимална заплата, 5% ръст на икономиката и дефицит от 4,1%


Минимална заплата от 710 лева ще бъде заложена в " Бюджет 2022 ". Това удостовери финансовият министър пред в. 24 часа в изявление. Размерът на минималното заплащане не е изненада и съответствува с информацията, която btv заяви на 4 януари.

Василев уточни още, че в бюджета е заложен растеж на българската стопанска система от 4,9%. В прогнозите на финансовото министерство е залегнала инфлация от 5%, която е с 2,8% по-ниска от тази регистрирана за 2021 година

За 2022 се планува недостиг в бюджета, който ще е функционалност на разноските за Коронавирус ограничения. С тях негативното салдо ще е в размер на 4,1% а без тях 2,5%.

Още от в този момент е ясно, че този бюджет ще има краткотраен темперамент, тъй като се чака през лятото той да бъде обновен и в него да залегнат някои от главните промени, които държавното управление планува.

Надявам се, посредством новия бюджет да възродим отделянето на общественото подкрепяне от пенсионната система. Това бе препоръчано от служебния кабинет, само че Народното събрание не го одобри, сподели още Асен Василев.

Обмисляме за централните администрации, лечебни заведения и учебни заведения фонд да купува ток за по 12-24 месеца. Ако 70- 90% от потреблението е по дълготрайни контракти, ще има и непоклатимост, и предвидимост, и по-ниски цени.

Предвижда се с бюджет 2021 да стартира реализация на инфраструктурната стратегия на държавното управление с размер от 12 милиарда лева, която планува нови километри автомагистрали, първокласни пътища, нови мостове над р. Дунав. Голяма част от тези пари се чака да дойдат и по линия на европейското финансиране.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР