Минимална инвестиция от 200 милиона лева до 2021 година и

...
Минимална инвестиция от 200 милиона лева до 2021 година и
Коментари Харесай

Подготвят проект на допълнително споразумение между Столична община и Софийска вода


Минимална инвестиция от 200 милиона лв. до 2021 година и още най-малко 165 милиона лв. до края на концесията през 2025 година планува Проект на в допълнение съглашение сред Столична община и " Софийска вода ". Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков :

Още преди да е пристигнал идващият регулаторен интервал се вкарва това условие, което подсигурява, че вложенията във ВиК инфраструктурата на града ни няма да спрат, даже и в последните години, когато изтича концесионният контракт. Мисля, че е ненужно да изяснявам, че никой вложител не е изключително въодушевен в последната година-две от своя контракт да влага в бъдещето на една система, която може би няма да ръководи той.
Целта на спомагателното съглашение е да се подобрят изискванията по концесионния контракт със " Софийска вода ". Предстои планът да бъде разискван и гласуван на съвещанието на Столичния общински съвет на 25 януари.

Допълнителното съглашение не третира цената на водата, посочи Герджиков.

Друга смяна е въвеждането на спомагателен капиталов ангажимент за концесионера да обезпечава милион и половина лв. годишно за финансиране на съответни ВиК планове от публичен интерес, избрани от Столична община.

Нов миг ще е и правенето на анекс към контракта за процедурите и периодите за предаване на активите при приключване на концесията.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Евелина Стоянова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР