Минимализмът е философия, която печели все повече последователи всеки ден

...
Минимализмът е философия, която печели все повече последователи всеки ден
Коментари Харесай

Как да водим минималистичен начин на живот: 7 полезни съвета

Минимализмът е философия, която печели от ден на ден почитатели всеки ден по света. И не е изненадващо, че минималистичният метод на живот води до редица изгоди за физическото и прочувственото богатство.

Важно е да се означи, че минимализмът допуска занемаряване на най-повърхностните неща и опазване единствено на в действителност значимото. Това значи да не купувате ненужни артикули за дома и да не се оставяте да бъдете атакувани от маркетингови трикове.

Възприемането на минималистичен метод на живот е развой, който се прави лека-полека. Не вярвайте в концепцията, че ще бъде реализирано за една нощ.

Ето и няколко съвета по какъв начин да постигнете това:
1. Задавайте си два съответни въпроса
Понякога се вкопчваме в предмети по-скоро от прочувствена позиция, в сравнение с от нуждата от тях. Следователно е елементарно да купуваме неща, само че е мъчно да се разделяме с тях. Така че, купувайки или пробвайки да се отървете от нещо, си задайте два елементарни въпроса, с цел да изясните всички подозрения, които може да имате:

Наистина ли нуждая се от това?

Използвал ли съм го през последните шест месеца?
2. Научете се да се разделяте с предмети
Един от главните проблеми при воденето на минималистичен метод на живот е да се отървавате от тези предмети, които по някаква причина провокират в съзнанието ви добър спомен. Въпреки това, даже материалните неща да ги няма, прекарванията отново ще ги има. Така че си коства да се сбогувате с няколко неща.
3. Направете порядъка собствен най-хубав другар
Безпорядъкът е един от директните врагове на минимализма. Когато стартираме да купуваме и купуваме неща, всекидневно домовете стават разхвърляни и всичко лежи на пода. Опростяването на декорацията на къщата и освобождението на място е от значително значение за поддържане на ред и изчистване на пространствата и мозъка.
4. Не налагайте своята философия на други хора
Минималистичният метод на живот би трябвало да стартира от почитание и съпричастност. Поради тази причина, в случай че споделяте апартамент или дом с други хора, можете да им разкажете за концепцията, само че не и да се пробвате да им я налагате. Идеалното е да има съглашение, когато става въпрос за смяна на общи пространства като хола или кухнята.
5. Предотвратете натрупването
Вероятно вкъщи имате чекмедже, в което сте натрупвали десетки ненужни предмети с години. Отправна точка за използване на минималистичен метод на живот е да се отървете от всички тези неща. По този метод чувството за естетика в пространството ще се прояви доста бързо.
6. Разчитайте на технологиите
Едно от огромните благосъстояния на съвременността е достъпността на технологиите. Има огромно многообразие от домашен уреди, които могат да извършват голям брой функционалности и да пестят място и сила в дома.
7. Приложете минималистичния метод на живот към финансите си
Минимализмът може да промени метода, по който боравите с парите. Започването на опростяване на разноските и автоматизиране на спестяванията ще избегне изпадането в консуматорство. По този метод в един миг ще забележите, че финансовото ви положение се е подобрило.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР