Миникариера за пясък откри в бойлера си хасковлията Васко Тодоров.

...
Миникариера за пясък откри в бойлера си хасковлията Васко Тодоров.
Коментари Харесай

4 кила пясък извади от бойлера си хасковлия

Миникариера за пясък откри в бойлера си хасковлията Васко Тодоров. От 5- годишния си нагревателeн апарат за вода той доби 4 кг и нещо пясък и варовик. По към кило на година, разяснява хасковлията, на който не му е до смях, защото това е следващият апарат, който ще сменя в жилището си поради неприятната вода.

Протече, взех решение да видя предстои ли на ремонт - и какво да видя, той задръстен с пясък, варовик, а евентуално и други инертни материали. Няма по какъв начин, ще купя нов, само че по кое време най-накрая в Хасково ще има естествена вода. Не е единствено уранът, водата ни е неприятна. Не мога да закупувам минерална за готвене, чешмяната извозвам през кана с филтри. През месец-два занаятчия идва у дома, я пералнята, я душът се запушил, я тръба има за промяна. Писна ми, за какво поносим това и плащаме 3 лева за кубик, жалва се той.

Наскоро международни организации оповестиха, че пясъкът е измежду изчезващите запаси на планетата. Ми, няма ужасно, в Хасково във всяка къща с бойлер има кариера, отворете и ще се уверите, майтапи се още мъжът, който на следващия ден ще инсталира нов апарат в банята.

Не нашега сходни сигнали има от разнообразни елементи на града. Хасковлии всеобщо са недоволни от водата, която са принудени да употребяват, защото тя поврежда уреди като перални, миялни, даже филтрите за твърди частици, които от ден на ден семейства инсталират в опит да ги спасят. Авариите по остарялата мрежа са всекидневие. Въпреки напъните на ВиК те да се отстраняват допустимо най-бързо, в града пораства неодобрение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР