Миниатюрно подобие на Айфеловата кула в руския град Самара беше

...
Миниатюрно подобие на Айфеловата кула в руския град Самара беше
Коментари Харесай

Заради френските танкове в Украйна: Русия събори Айфеловата кула в… Самара - Свят

Миниатюрно сходство на Айфеловата кула в съветския град Самара беше съборено в символ на отговор против решението на Еманюел Макрон Франция да даде на танкове на Украйна. Самарската Айфелова кула беше една от забележителностите на града и минаваше за звезда на инстаграм, само че звездният и статус не попречил на общинските управляващи, да подпишат заповед за унищожаването й. Според Nexta градската администрация прекомерно безусловно приела смисъла на израза „ вражеска страна “.

Демонтажът бил осъществен брутално с трактор на 22 януари. Арт обектът се намираше наоколо до цех „ Електрощит “ в регион Красная Глинка. Запис в обществените мрежи демонстрира по какъв начин тракторът с вдигната кофа потегля против признака на Франция и под крясъци „ Давай, давай, давай “ го поваля.

????Russia responded to Macron`s statements about supplying tanks to Ukraine

In the Russian city of Samara a miniature replica of the Eiffel Tower was demolished. The tower was a local landmark, but city administration apparently took the meaning of " unfriendly country " literally.
— NEXTA (@nexta_tv)
Оригиналът на Айфеловата кула е неосъществим идеал за огромна част от популацията на съветската провинция наред с този „ и от близо да видя Мона Лиза “, по тази причина като не може Ваня да иде до Айфеловата кула, Айфеловата кула отива при Ваня. Така с цената на градско билетче селфи със признака на Франция, ситуиран на ул. „ Лесков “ 282 могат да си създадат жителите на Новосибирск. Айфелова кула има и в Якутия, в гр. Уман в Черкаска област, в анексирания Крим – в Джанкой, в Благовещенск в Амурска област, на ул. „ Советская “ в Братск, и във вилно населено място Сибтепломаш в същия град в мащаб 1:25.

Айфеловата кула в село южноуралското Париж в Челябинска област влезе на 9-то място в класацията на 10-те най-красиви копия на оригинала през 2014 година, заяви Франс прес. Самото село е учредено през 1842 година в чест на успеха над армията на Наполеон, а кулата е издигната през 2005 за антена на мобилните оператори.

Кулата във гр. Валдай пък е оцветена в цветовете на съветското знаме, а на върха й е инсталиран гербът на Русия. Не е без Айфелова кула и Владивосток, нито Калининградският Анклав.

Наличието й в Железногорск, Иркутск, Йошкар-Ола (такъв дребен Париж в Марий Ел), Кабардинка, Казан, Кропоткин, Москва (няколко), Орел, Санкт Петербург, Толиати, Ярославъл, Челябинск и десетки други, демонстрират, че по периодичност на срещане Айфеловата кула конкурира паметниците на Ленин и Пушкин и, в случай че руснаците в действителност се разярят, могат да срутен едновременно хиляди айфелови кули, считат съветски блогъри. По калкулации на един от тях единствено кулите с височина над 10 метра са към този момент 57.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР