Миниатюрно нарушение откри Агенцията за държавен финансов контрол при проверка

...
Миниатюрно нарушение откри Агенцията за държавен финансов контрол при проверка
Коментари Харесай

Заради неспазен срок от АПИ в договори и поръчки за 5,4 млрд. лева ли се заяжда Иван Костов с Асен Василев?

Миниатюрно нарушаване откри Агенцията за държавен финансов надзор при инспекция на шест поръчки за съвсем 500 млн. лева и девет контракта на обща стойност 4,9 милиарда лв., предоставени от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Нарушението е неспазен 30-дневен период за съобщение на предоставена социална поръчка. За това нарушаване е формиран на възложителя акт за определяне на административно нарушаване. 
 Карлос Контрера упрекна Комитова и АПИ за злощастния ремонт “ на пътя София-Перник Карлос Контрера упрекна Комитова и АПИ за " злощастния ремонт “ на пътя София-Перник
" Злополучният ремонт на пътя София-Перник. След вещата интервенция на несъответстващата министър Комитова, след професионалния метод на АПИ, сл...

Проверени са за правомерност, икономическа аргументираност и документална отчетност при възлагането, осъществяването и контрола по осъществяването на договорите за планиране, изследване (включително и археологическо), авторски контрол, строителен контрол и строителство на сектори от автомагистрала „ Хемус “, подписани в интервала от 01.01.2017 година до 31.12.2020 година, по които възложител е Агенция „ Пътна инфраструктура “, а реализатор е „ Автомагистрали “ ЕАД.

Втората партида контракти в инспекцията е за планиране, изследване (включително и археологическо), авторски контрол, строителен контрол и строителство по модернизацията на републикански път I-1 (Е-79) в сектора сред градовете Ботевград и Видин, подписани в интервала от 01.01.2017 година до 31.12.2020 година, с реализатор „ Автомагистрали “ ЕАД.

Третата инспекция е за планиране, изследване (включително и археологическо), авторски контрол, строителен контрол и строителство по модернизацията на републикански път I-1 (Е-79), в сектора сред градовете Мездра и Ботевград, от км. 167+367 до км. 194+122. Обектът е разграничен на два лота, а договорите са подписани в интервала от 01.01.2017 година до 31.12.2020 г.  

Точно на тези констатации се базира, който в предаването „ Лице в лице “ по bTV сподели, че от „ Промяната продължава “ би трябвало да виждат, че мощно са изгубили доверието на останалите политически сили.
 Разкритие на BIRD: Обществени поръчки за 25 млн. лева прокарани “на мрачно ” в Министерството на външните работи Разкритие на BIRD: Обществени поръчки за 25 млн. лева прокарани “на мрачно ” в Министерството на външните работи
Вицепремиерът по правосъдната промяна и министър на външните работи през интервала 2017 – 2021 година Екатерина Захариева е заобиколила...

" Те си служат с лъжи – примерно, че Кирил Петков не е бил двоен жител, когато е бил подписал декларацията си. Неистина е, когато като финансов министър, че АПИ е правила колосални нарушавания. Оказва се в този момент, че финансовият надзор споделя, че пътната организация не е направила нищо ", сподели Костов. Василев обаче говореше за напълно друго количество пари - 31 милиарда лв. сред 2019 и 2021 година.

По думите му, лъжа е и изказванието им, че водят договаряния с " Демократична България " и " Изправи се... " за подписване на предизборно съглашение.

" Тези лъжи могат да се дължат и на недоумение на институционалните правила, може да се прави и пиар, само че това не е правилно в политиката. В този смисъл претенцията им да излъчат министър-председател и основни министри няма да бъде позволена от останалите ", добави експремиерът.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР