Миниатюристът Жанр: Литературна класика От събота, 31 март, в 22:00

...
Миниатюристът Жанр: Литературна класика От събота, 31 март, в 22:00
Коментари Харесай

Epic Drama - програмни акценти - апpил 2018

Миниатюристът
Жанр: Литературна класика
От събота, 31 март, в 22:00
Година: 2017
Сезон 1: 3 x 60 мин.
Режисьор: Гилем Моралес
В функциите: Ромола Гарай, Аня Тейлър-Джой, Алекс Хасъл, Хейли Скуирес, Емили Берингтън
Епични обстоятелства
Поредицата е по дебютния разказ на Джеси Бъртън от 2014 година
Книгата се трансформира в издателски феномен. Издадена допълнително от 38 страни, в това число и в България, и притежател на голям брой награди, тя се продаде допълнително от 1 млн. копия по света.
По претекстове от един от най-скоростно разпродаващите се дебютни романи на предишното десетилетие, " Миниатюристът " е вълнуващ, разточително сниман трилър, който ни отваря вратите на дом, където под повърхността на хубостта и високата класа надничат неразрешени пристрастености и рискови секрети.
През 1686 година 18-годишната Нела Оортман влиза в грандиозна къща в най-богатия квартал на Амстердам. Изпълнена с очаквания и фантазии, тя е пристигнала от тихата провинция, с цел да стартира нов живот като брачна половинка на заможния търговец Йоханес Бранд. Но вместо от Йоханес, тя е посрещната от студената му сестра Марин и бързо схваща, че в техния дом нищо не е такова, каквото наподобява. Когато Йоханес най-сетне се появява, той ѝ носи най-необичайния подарък - кукленска къща, имитация на техния дом. Тя би трябвало да бъде мебелирана от умел миниатюрист, чиито мънички творби демонстрират какво се случва в дома по непредвидени способи и наподобява предсказват бъдещето с притеснителна акуратност.
Нела стартира да разкрива тайните на кукленската къща и тези на дома на Бранд и схваща, че всички ги грози надигаща се заплаха. Дали миниатюристът държи орисите им в ръцете си и ще бъде ли тя средството за спасението на фамилията си или архитектът на тяхното проваляне?

Полдарк
Жанр: Историческа драматизация
От неделя, 8 април, в 22:00
Година: 2015
Сезон 1: 8 x 60 мин.
Режисьор: Деби Хорсфилд
В функциите: Ейдън Търнър, Елинор Томлинсън, Хейда Рийд, Руби Бентал, Джак Фартинг, Люк Норис, Бийти Едни, Джон Нетълс
Епични обстоятелства
След като се увенча с голям брой награди, поредицата счупи върховете по гледаемост от Съединени американски щати до Обединеното кралство и се потвърди като международен шлагер.
При първото си лъчение по БиБиСи през 2015 тя притегли над 5 млн. фенове.
1794 година: Войната и Френската гражданска война заплашват Англия. В Корнуол Джордж Уорлегън продължава да строи империята си в опит да унищожи сем. Полдарк.
Елизабет взема решение да си сътвори нов живот като негова брачна половинка, погребвайки предишното си и Рос. Тя обаче крие загадка, която заплашва да унищожи удобния живот, който е устроила за себе си и сина си. Рос и Демелца се стремят да стоят настрани и да заобикалят Джордж, възстановявайки своята връзка в Нампара. Но идването на братята на Демелца нарушава нежното помирение и Рос би трябвало да се запита дали не би трябвало да спре възхода на Джордж.
Дуайт е хванат по време на войната с Франция и на плещите на Рос пада отговорността да го освободи. Очакват го борби вкъщи и борби в чужбина. Дали Рос ще одобри предизвикването и ще рискува ли да изгуби всичко, което му е скъпо?

Обрат: Шпионите на Вашингтон
Жанр: Войни
От петък, 6 април, в 22:45
Година: 2017
Сезон 4: 10 x 60 мин.
Режисьор: Крейг Силвърщайн
В функциите: Джейми Бел, Ангъс Макфейдън, Сет Нумрик, Даниел Хеншал, Кевин Макнали
Епични обстоятелства
Поредицата е по книгата на Александър Роуз: “Вашингтонски шпиони: История на първия американски шпионски кръг”, който е и сценарист и продуцент на телевизионната продукция.
В началото на последния сезон известният изменник Бенедикт Арнолд отмъщава на Джордж Вашингтон, като арестува обвинените бунтовни шпиони, с цел да впечатли новите си английски командири.
Ейб Уудххул и останалите членове на кръга Кулпър бягат от клопката на Арнолд и обезсилват кралската войска, като саботират доставките на хранителни запаси. Но ненадейно развиване на събитията кара Ейб да облече алена униформа в търсене на възмездие. За да може да победи, обаче, Ейб би трябвало да загърби своето персонално търсене на правдивост и да се концентрира върху единственото нещо, което има значение - да завоюват войната. Ейб и членовете на кръга рискуват всичко, с цел да победят в Йорктаун.
Присъстваме на раждането на Америка. Битката отшумява, само че остава страната, в чието име ще се водят още доста борби, може би даже до безкрайност...

Чумата
Жанр: Автентична историческа поредност
Продължава от неделя, 1 април, в 23:00
Година: 2018
Сезон 1: 6 x 60 мин.
Режисьор: Алберто Родригес
В функциите: Пабло Молинеро, Серхио Кастеланос, Маноло Соло, Хавиер Боте
Епични обстоятелства
Всеки епизод от поредицата коства към $1.8 млн.!
„ Чумата “ счупи всички върхове по гледаемост в родната си Испания. Премиерният ѝ епизод през януари 2018 събра 40% повече фенове от премиерата на 7ми сезон на Game of Thrones в страната.
Черната гибел се спуска над Севиля от 16-ти век - един от най-богатите и значими градове в света. Тук е европейският вход към златото на Новия свят. Градът е видимо благоверен, а в действителност заседнал в боязън, лакомия и борби за власт. Нравите в манастирите са разпуснати, обществените домове са контролирани и лечебните заведения са употребявани като гробища. Управляват мистицизмът и хаосът.
Матео, някогашен разколник, би трябвало да се завърне в града, който го е осъдил на гибел. Той копнее да извърши желанието, изразено от най-хубавия му другар на смъртния му одър - да избави Валерио, противозаконния му наследник. След като Матео попада в града, той скоро е задържан, само че Светата работа му предлага договорка за опрощаване на греховете - в случай че реши серията от убийства в града, ще бъде оневинен. Труповете валят, белязани със знака на дявола, а Матео е замесен в интрига, която съгласно него стига до върховете на властта в Севиля. Чумата продължава да унищожава града и натискът да се открие килъра се усилва.
Потопен в интриги и изменничество, " Чумата " е неповторим таен трилър, който ще ви изправи косата от напрежение и ще ви върне в комплицираните времена, когато публичните забрани и тайният хедонизъм вървят ръка за ръка.

Пан Ам
Жанр: Автентична историческа поредност
Продължава в неделя, 4 април, в 22:45
Година: 2011
Сезон 1: 14 x 60 мин.
Режисьор: Нанси Хълт Гжанис, Джак Орман
В функциите: Кристина Ричи, Марго Роби, Дейвид Харбър, Майкъл Мосли, Кели Гарнър
Епични обстоятелства
През май 2012 година поредицата завоюва “Златна роза” на интернационалните награди " Роз Д’ор”.
Заснемането на пилотния епизод е коствало почти 10 млн. $.
Годината е 1963. Втората международна война и Корея са обратно в историята. На ход е нов вид война, Студената война. Светът е на ръба на културна гражданска война и на всички места смяната наелектризира въздуха.
Драматичната поредност ни придвижва в изгрева на самолетната ера. Когато бърз, първокласен аероплан се издига в небето, пасажерите и екипажът се насочат на странствуване, белязано от романтика, разместващи се обществени полезности и даже интернационален шпионаж.
Главната стюардеса Маги образова неопитната стюардеса Лаура, а първият офицер Тед пуска чара си в деяние. По време на своите странствания, всеки от екипажа на " Пан Ам " се сблъсква с благоприятни условия и рискове, като по едно и също време жонглира с живота, любовта, очакванията и фантазиите си. Те пътуват до най-бляскавите градове в света - Париж, Берлин, Джакарта и Монте Карло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР