Мини вентилаторът ARCTIC Summair ще осигури прохладно лято на бюрото

...
Мини вентилаторът ARCTIC Summair ще осигури прохладно лято на бюрото
Коментари Харесай

ARCTIC Summair - с този USB вентилатор не ви трябва климатик


Мини вентилаторът ARCTIC Summair ще обезпечи ветровито лято на бюрото пред компютъра
(снимки: TechNews.bg)

Макар и с доста дъжд, лятото идва и скоро всеки работещ на бюро ще би трябвало да намерения по какъв начин да се охлажда в жегите. Един нов артикул на компанията ARCTIC е толкоз ефикасен, че може да размени климатика. Това е USB вентилаторът Summair, който излиза на пазара през днешния ден, а ние имахме удоволствието да го тестваме – доставен ни беше непосредствено от производителя.

ARCTIC Summair е нов артикул на известния немски производител на охлаждания и вентилатори за компютри. Това USB устройство има редица преимущества, които съчетани с наличната цена, могат да го създадат същински шлагер измежду офис чиновниците и домашните консуматори за справяне с жегата през лятото.

Дизайн

Преносимият вентилатор пристигна при нас в компактна кутия, в която с изключение на самото устройство има USB кабел и документи. Първото усещане от Summair е, че е постоянен и здрав – застава непреклонен на бюрото, посредством и на гумените подложки изпод на основата.

Бъдете сигурни – това не е лековата джаджа, която ще се търкулне и при най-малкото прикосновение. Говорим за стойностен артикул, изкусен като дизайн и резистентност.

Summair се състои на процедура от две съществени елементи – основа и самият вентилатор, който е заловен за нея с панта. Тази структура разрешава наклоняване на вентилатора – от изправен перпендикулярно на основата до съвсем легнало състояние, с цел да регулирате свежия студен поток по този начин, както ви се желае.

Витлото е закрито с решетеста капачка, която има защитна функционалност и придава по-стилен тип на устройството. Тази капачка може да се смъква елементарно, когато е належащо да почистите вентилатора.

Отстрани на основата излиза USB кабелът за зареждане, а от горната страна е ситуиран комфортно въртящият се регулатор на мощността на вентилатора, който е равномерен, безстъпков.

Характеристики

Първото нещо, което евентуално ще ви заинтересува, е мощността на USB вентилатора. ARCTIC Summair няма да ви разочарова – моделът поддържа от 600 до 2000 оборота в минута (rpm), които се контролират гладко с въртящото се бутонче върху стойката, от лек бриз до мощна въздушна бликам, съгласно потребностите.

Витлото е относително огромно – с диаметър 112 мм. Същевременно, устройството е доста икономично – зарежда се от USB-A порт с мощ 4,5W.

Друг значим индикатор е опцията за конфигурация на наклона (tilt). Summair разрешава контролиране от 0 до 90 градуса, което го прави доста еластичен за разнообразни желания на потребителите.

USB вентилаторът тежи 380 грама – не е лек, а това в тази ситуация е преимущество, тъй като стои доста устойчиво на бюрото. Има размери 52x123x128 мм в затворено състояние и 133x123x159 мм в отворено.

Захранващият кабел с дължина 1,2 метра обезпечава безпроблемно свързване към общоприет USB-A порт на настолен районен съд, преносим компютър, захранваща банка или различен източник на сила.

Версия Summair Plus

Същевременно ARCTIC пуска на пазара и усъвършенствана версия на вентилатора, която се назовава Summair Plus. Най-важното при нея е съществуването на вградена презареждаема батерия – тя е литиево-полимерна с потенциал 2800 мАч и поддържа до 140 минути непрекъсната работа на вентилатора.

Други разлики са по-високите обороти на вентилатора – от 660 до 3300 rpm и потреблението на реверсивен USB-C порт за зареждане. Освен това този модел е по-лек, тежи 320 грама. Останалите характерности са същите.

Наличност и цена

Новият USB вентилатор излиза на европейския пазар през днешния ден, 13 юни, и ще бъде наличен от онлайн магазина на, както и в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на марката. Базовият модел Summair коства 24,99 евро, до момента в който разновидността Summair Plus се предлага за 29,99 евро. И двата модела са налични в черен и бял цвят, а гаранцията е 6 години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР