Мини Марица-изток ЕАД е в готовност за есенно-зимния сезон и

...
Мини Марица-изток ЕАД е в готовност за есенно-зимния сезон и
Коментари Харесай

„Мини Марица-изток“ гарантира добива и доставките към централите

„ Мини Марица-изток ” ЕАД е в подготвеност за есенно-зимния сезон и подсигурява добива и доставките към топлоелектрическите централи в комплекса. Осигуряват се нужните количества въглища, както за електропроизводство, по този начин и за допълнение и поддръжка на наличността в складовете по направените поръчки.

Дружеството е с софтуерна непоклатимост, без нарушаване на технологията , с устойчиви бордове и естествени коефициенти на резистентност по работните хоризонти и изчислителни профили.

За по-голяма сигурност на доставките при зародили изключителни спешни обстановки и тежки метеорологични условия, към всяко едно направление, като се изключи Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица изток 3 “, има обезпечена спомагателна софтуерна връзка по гумено-лентов и железопътен превоз, тъй че за времето на влияние на избраната обстановка, да се обезпечи аварийна и поддържаща доставка на въглища, до възвръщане на естествения темп на работа.

Извършена е профилактика и ремонт на ж.п. линиите, оборудванията на осигурителните съоръжения и контактната мрежа.

Тежкото минно съоръжение е в техническа редовност и е готово за есенно-зимния интервал. За обезпечаване на добива на въглища Дружеството разполага с нужната багерна техника за селективно изземване на въглищата и откривка. Спомагателната машинизация е в положително общо положение.

С цел обезпечаване на безвредно пътешестване през есенно-зимния интервал, са направени и изпратени писма до кметовете на общини и до регионалните шефове с условие за предприемане на нужните ограничения за подготовката и поддържането на пътищата, по които се движат рейсовете, извозващи служащите и чиновниците на сдружението, в това число инспекция на пътната мрежа, възобновяване на нарушената пътна настилка и износена маркировка, обезпечаване на проходимост при зимни условия.

Предприети са дейности за образуване и осъществяване на работна среща на 20 октомври сред представители на Дружеството, регионалните пътни ръководства и общините за разбор на ситуацията и техническото застраховане на пътните ръководства и общините за зимния сезон.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР