“Мини-Макрон“ иска да бъде баща Определян като по-младото копие на

...
“Мини-Макрон“ иска да бъде баща Определян като по-младото копие на
Коментари Харесай

Габриел Атал ли ще бъде първият гей-президент на Франция?

“Мини-Макрон “ желае да бъде татко
Определян като по-младото копие на френския президент Еманюел Макрон, Габриел Атар в миналото мечтаел да стане холивудска звезда. Днес целият свят знае името му, само че не поради актьорските му превъплъщения и триумфи, а тъй като получи голямо самопризнание за политическата си работа - точно той беше посочен за новия министър председател на Франция, трансформирайки го в най-младия политик, поемащ този пост в страната.

Някои от приликите сред Атал и Макрон са документирани. В обществените мрежи се появи малко видео, в което новият министър председател на Франция упражнява реплики пред съучениците си. Макар че тогава е едвам 9-годишен, той е със забележително самочувствие на звезда и без никакво терзание разисква какво бъдеще го чака.

Припомняме, че Еманюел Макрон също е мислил за кариера в актьорството, с помощта на което среща, а след това и се влюбва в своята учителка по драма и бъдеща брачна половинка, Брижит Макрон. Бивш съученик на Атал в частното школо, в което министър председателят учи и което е едно от най-престижните в Париж, споделя:  " Габриел е като мини-Макрон, който обича да следва стъпките на своя началник. Хората харесват изчистения му облик, само че в реалност Габриел е доста по-нетрадиционен и обича да провокира общоприетите полезности. "
 Наричат Габриел Атал “мини Макрон “
Наричат Габриел Атал “мини Макрон “
Снимка: БТА/AP
Макар че се радва на голямо публично утвърждение в родината си, за не дребна част от хората по света, не професионалният, а персоналният му живот провокира много по-голям интерес. Най-вече фактът, че той намерено споделя, че е гей, като за сънародниците му не беше загадка и кой е мъжът, с който Атал публично и законно споделяше живота си - новоназначеният външен министър на Франция Стефан Сежурне.

В началото на новата година, малко след встъпването им в служба обаче, екипът на Сежурне публично разгласи, че той и Атал не са дружно, като тихата им разлъка датира от съвсем две години. Самият външен министър дискретно разяснява обстановката, най-много, с цел да не се даде мотив на съперниците му да употребяват назначението му като късмет за нови нападки против Атал и Макрон.  " Моята отговорност тук, в това министерство, не е наследена. Тя е построена и се дължи на работата ми през годините и на работата ми с президента ", заяви в изявление Сежурне.  

За мнозина тази вест прекърши желанието им да видят една възможна гей двойка в Елисейския замък, откакто се ускориха слуховете, че министър-председателят най-вероятно ще поеме щафетата от Макрон и ще се кандидатира за президент на Франция на изборите през 2027 г.  " Ако Габриел в действителност стане президент, тогава Стефан ще бъде идеалният сателит в Елисейския замък ", сподели източник от партията " Renaissance " през октомври. " Те биха били първата гей двойка в Президентството и освежаваща смяна на тези, които са били там преди тях. "



 

Въпреки че за мнозина връзките сред Атал и Сежурне в никакъв случай да не са били загадка, те по този начин и не се появиха обществено като двойка. Както цялата им връзка, по този начин и раздялата им се случи изцяло дискретно. Новината, че имат по-близки връзки, не беше оповестена по тяхно предпочитание, а в резултат на разкрития от трети страни. Пръв информацията за половите желания на министър-председателя извади някогашният му сътрудник от колежа Хуан Бранко. Именно юристът разкри, че Атал има връзка с тогавашния евродепутат Стефан Сежурне. Интервюиран от " Closer " през август 2019 година, Габриел Атал увери с цялостно успокоение, че " това не му е попречило да спи ".  " Когато бяхме в колежа, той към този момент имаше блог, в който ме наскърбяваше. Оставям го на неговата фикс идея ", каза той тогава. Разкритието за половата му ориентировка обаче имаше отражение върху всекидневието му.  " Вярно е, че обществените мрежи постоянно са гробница на анонимни офанзиви. Там всеки ден получавам обиди, изключително хомофобски ", съобщи Габриел Атал, преди да посочи, че е привикнал с " сходно принуждение ", само че че " беше по-трудно " за фамилията му (а точно майка му и 10-годишното му братче).



През 2021 година пък изданието " Le Monde " направи свое следствие, в което разкри детайлности към запознанството и връзката на двойката. От публикацията излиза наяве, че те се срещат в Париж през 2015 година, по време на работна среща в Барси, обвързвана със здравните въпроси в страната. По това време Габриел Атал заема позицията на консултант на Марисол Турен, министър на опазването на здравето в държавното управление на Франсоа Оланд. Сежурне пък е консултант на Макрон, който по това време е министър на стопанската система.  " Двамата се влюбиха от пръв взор ", разкри пред изданието " Le Monde " неизвестен участник на работната среща.



Отношенията им обаче нажежават атмосферата в политическото им семейство, като по-късно самият Сежурне признава, че срещу волята си съвсем е бил изпъден от работа. Депутат го заплашил, че ще разкрие обществено връзката му, като до този миг даже личните му родители не били наясно с хомосексуалността му.  " Независимо дали сте хомосексуален или хетеросексуален, всеки има право на персонален живот ", споделя Стефан Сежурне.

" Политическите водачи би трябвало да бъдат съдени за това, което вършат... Известността " не е моята мощ, моята упоритост не е да бъда прочут ", заяви новият външен министър предишния ноември в изявление за " Libération ". Той изрично отхвърля двамата с Атал да бъдат съдени въз основа на техния морал, а да се гледа на тях въз основа на работата и дейностите им. Стратегия, която, поради последните триумфи на двамата мъже, наподобява се е изплатила.



Атал също отхвърля да влиза в детайлности във връзка с персоналния си живот, макар че и по никакъв метод не се пробва да се крие. Откакто половата му ориентировка беше оповестена пред всички, министър председателят с горделивост се показва кой е и няма проблем с това. От друга страна обаче, Габриел Атал желае да направи разликата сред своята еднаквост и своята фамилиарност: в случай че откритото говорене за неговата хомосексуалност не го тормози, " позирането с любовника ми явно не е на дневен ред... ", споделя той.

Макар да държи на дискретността в персоналния си живот, през 2019 година политикът показа пред списание " Closer ", че в юношеските си години е флиртувал с певицата Джойс Джонатан.  " Като младеж тя даже беше една от първите ми любови ", признава Атал. Бившата двойка продължава да поддържа мощна връзка, въпреки с днешна дата тя да е чисто другарска.  " Все още съм непосредствен с нея. Тя си остава доста добър другар ", споделя политикът.



" Много се гордея с него. Той постоянно е бил доста упорит и най-забавното е, че в годишника Габриел беше сложил фотография на себе си като президент. Той постоянно е желал да влезе в политиката. Аз пък мечтаех да бъда певица и към този момент бях подписал с първата си музикална компания ", споделя Джойс в изявление през ноември 2022 година

Габриел Атал израства в богато семейство - татко му Ив Атал е юрист и кино продуцент, а майка му - Мари дьо Курис, е от съветски генезис. Самият министър председател разгласи, че е приел нейната съветска православна вяра и все пак още от дребен постоянно е ставал жертва на антисемитизъм, защото татко му е евреин.

" Изстрадал съм всичко - хомофобия, несъмнено, също и антисемитизъм ", споделя Атал.  " Баща ми ми сподели: " Дори и да не си евреин " - аз съм съветски православен по линия на майка ми - " ще изпитваш взаимност с евреите през целия си живот, тъй като като тях ще страдаш от антисемитизъм поради името си. Преживявах го, само че в никакъв случай няма да се оплача поради това. Ежедневно доста анонимни хора страдат от дискриминация, без да се възползват от същата поддръжка и отбрана като мен ", изяснява новият министър председател.



Ив Атал умира през 2015 година, поради което синът му става милионер безусловно за една нощ, като споделя наследството с трите си сестри и осиновения си брат. Именно на смъртния одър на татко си, Габриел му признава, че е педераст и че е срещнал човек, към който изпитва усеща. Баща му приема позитивно думите му, споделяйки, че като излезе от болничното заведение желае да се запознае с този специфичен за сина му човек.  " Баща ми се разболя от рак и умря доста бързо. Преди да почине, му споделих в болничното заведение, че съм срещнал някого. А той отговори: " Сега ли ми го казваш? Винаги съм знаел. Надявам се да изляза от болничното заведение до неделя, тъй че ще го поканим на обяд. " Но този обяд по този начин и не се случи ", показа Атал.

Говорейки за детството си, Атал декларира:  " Да, вървях в частно учебно заведение. Не е нужно да отхвърлям и да се оправдавам за това. Хората не би трябвало да подлагат на критика родителите ми за този избор. "



В колежа пък той е прочут с любовта си към делфините - има видеозапис, на който изнася презентация за тях - а също и към футболния клуб " Пари Сен Жермен. "

Но актьорството е първата му обич и той показва гения си на театралната сцена, появявайки се като котката в " Котаракът в чизми " и като медика в " Летящият лекар " от Молиер.   

За разлика от интимния си живот, Атал е подготвен да споделя повече детайлности във връзка с фамилията си. Така през август 2021 година той разкри пред списание " Gala " кое е момченцето, което се появява на фотоси в обществените му мрежи и даже се срещна с президента Макрон. Това е дребният му брат Николай, който майка му Габриел осиновява след гибелта на неговата майка.

" Първата ми братовчедка почина в автомобилна злополука. Тя остави след себе си едно малко 3-годишно момче Николай ", разказа Атал. Премиерът употребява всяка свободна минута, с цел да прекара време с дребното си братче и да се грижи за него. Въпреки разликата във възрастта им от към двадесет години, двамата се схващат " супер добре " и вършат всевъзможни занимателни неща.  " Водя го на кино, вървим в Дисниленд, той идва вкъщи през уикендите, гледаме остарели филми ", разказва политикът. През септември 2022 година Атал не пропусна да поздрави дребното си братче за началото на образователната година. В профила си в Instagram той разгласява като история фотография на Николай с раница, който се насочва към учебно заведение. " Решителната стъпка на дребния ми брат, който се връща на учебно заведение ", написа Атал.



 

По отношение на личното си бъдеще и има ли място за негово семейство в проектите, министър председателят изрично декларира, че би желал да има деца. " Въпросът не стои пред мен тъкмо през днешния ден, поради моята активност ", заяви той, само че добавя, че " за мъжките двойки осиновяването продължава да е доста комплицирано ", а сурогатното майчинство към момента е неразрешено във Франция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР