Минеаполис се преживя втора нощ на ожесточените протести заради убития

...
Минеаполис се преживя втора нощ на ожесточените протести заради убития
Коментари Харесай

Протестите в Минеаполис продължават

Минеаполис се претърпя втора нощ на яростните митинги поради убития от служител на реда млад негър мъж.

" Животът на чернокожите има значение " - една година след гибелта на чернокожия Джордж Флойд апелът още веднъж сплоти протестиращи. Хиляди излязоха по улиците на Минеаполис с искане за правдивост за убийството на 20 годишния Донте Райт. Той беше убит в неделя по време на пътна инспекция.

" Той беше наследник, той беше брат, чичо, татко, внук. Той не заслужаваше това ", сподели майката на Донте Райт Кейти Райт.

" От видеото може да се види, че тя крещи няколко пъти - Тейзър, Тейзър, Тейзър ", сподели шефът на полицията в Бруклин Тим Ганън.

Полицайката е с 26-годишен опит. Протестиращите упорстват за уволнението й и за промяна на полицията.

" Искам да е ясно, че нищо не оправдава насилието. Знам болката и гнева на чернокожото общество. Но нищо не оправдава насилието ", сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Заради безредиците три окръга в Минесота към този момент са с вечерен час. Протестите стават на фона на правосъдния развой против служителя на реда, умъртвил преди година чернокожия Джордж Флойд. Смъртта провокира всеобщи митинги в целия свят. Делото се води в същия щат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР