МИНЕАПОЛИС (АП) — Главният прокурор на Минесота Кийт Елисън поиска

...
МИНЕАПОЛИС (АП) — Главният прокурор на Минесота Кийт Елисън поиска
Коментари Харесай

Главният прокурор на Минесота се стреми да възстанови държавната забрана за носене на оръжие от хора под 21 години

МИНЕАПОЛИС (АП) — Главният прокурор на Минесота Кийт Елисън изиска във вторник от федералния апелативен съд да обмисли възобновяване на щатски закон, който не разрешава лица на възраст от 18 до 20 години от приемане на разрешителни за носене на оръжия на публични места.

В петиция за наново разглеждане пред 8-ми областен апелативен съд, Елисън изиска от целия съд да преразгледа решение по-рано този месец от състав от трима съдии, потвърждаващ по-нисък правосъдно решение, че законът на Минесота е противоконституционен. По-долният съд застана на страната на Групата на притежателите на оръжие в Минесота, която заведе дело за анулация на закона и заключи, че Втората корекция подсигурява правата на младите възрастни да носят оръжие за самоотбрана.

Елисън твърди, че комисията не е съумяла обмислете въздействието на решение на Върховния съд на Съединени американски щати през юни за поддържането на федерален закон за надзор на оръжията, който има за цел да отбрани жертвите на домашно принуждение.

„ Смятам,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР