МИНЕАПОЛИС — Организацията на обединените нации предостави нова и ясна

...
МИНЕАПОЛИС — Организацията на обединените нации предостави нова и ясна
Коментари Харесай

Отрезвяващият доклад за изменението на климата казва, че не изпълняваме обещанията, дадени в Парижкото споразумение за климата

МИНЕАПОЛИС — Организацията на обединените народи даде нова и ясна актуализация за напредъка ни към намаляване на изменението на климата. Казано по-просто, в отчета се споделя, че световното стопляне е настроено да надмине задачите, които страните са постигнали през 2015 година

Парижкото съглашение за климата беше подписано същата година за попречване на пагубно стопляне. Близо 200 страни направиха правно обвързващо заричане да понижат своите излъчвания на парникови газове.

Всяка молекула парников газ в атмосферата – като въглероден диоксид и метан – е като перце в пухена покривка. Колкото повече молекули, толкоз повече се затопля. Човешката активност, като изгарянето на изкопаеми горива, е довела до най-високото равнище на парникови газове в атмосферата от минимум 800 000 години и скорост на стопляне, която НАСА назовава " невиждана " в човешката история.

Съединени американски щати към момента не е на път за задачите в региона на климата, защото излъчванията на парникови газове нарастват за втора поредна година, се споделя в нов отчет

И въпреки всичко ние доказахме, че смяната е допустима. През 2015 година въз основа на политиките, настоящи по това време, излъчванията на парникови газове се предвидиха да се усилят с 16% до 2030 година Днес това планувано нарастване е единствено 3%.

И по този начин, какво следва? Нямаме различен избор, с изключение на да опитаме повече. Тази година земята усети какво следва, с рискови метеорологични феномени, в това число нашата суша и пушек от горски пожари. Подготовката на нашите домове и инфраструктура за по-екстремни метеорологични условия и по-чести рискови метеорологични събития е от решаващо значение.

Енергията е главният източник на излъчвания на парникови газове; той съставлява 86% от световния въглероден диоксид. Най-чистата сила е силата, която в никакъв случай не е била създадена, тъй че използвайте по-малко сила. Купуването на локално равнище поддържа вашите съседи и значи, че стоките не би трябвало да пътуват толкоз надалеч, с цел да стигнат до вас.

Нещо толкоз просто като енергиен одит на дома ще помогне за понижаване на отпадъците и ще ви спести пари. Законът за понижаване на инфлацията планува 375 милиарда $ разноски за тласъци за чиста сила.

Най-важното е, че нито един човек не е предизвикал изменението на климата и никой няма да го реши самичък. Трансформиращата смяна би трябвало да се случи на градско, щатско и национално равнище, тъй че дано гласът ви бъде чут.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР