Мине обед и правителството започва да опровергава нападките – една

...
Мине обед и правителството започва да опровергава нападките – една
Коментари Харесай

Що за държава сме? Кипнал самовар сутрин, след обед – в „колектив...

Мине обед и държавното управление стартира да опровергава нападките – една по една. Изрежда обстоятелства, демонстрира документи. Който се интересува чува и вижда. За да не забравяме, че сме членове на „ груповия запад “. „ Колективният запад “ за самовара е нещо доста, доста неприятно. За близо 70 на 100 от българите обаче е мечтана посока.

Вечер немалка част от популацията е край масата, в едната ръка чаша, в другата - вилица. Питие, мръвка и тежки псувни по #всичкитесамаскаримамицатаим. Подрастващите - на чалготека, да натрупат познание и опит.

 

Ако се сбъдне фантазията на самоварофилите, ще се влеем един ден в „ Русский мир “ и ще се смъкнем до междинна заплата от 690 евро или 40 000 рубли. Ако продължим с „ прогнилия запад “ имаме късмет да стане 2300 евро. Така стоят нещата в материално измерение; само че има ли още българи, които мерят живота в други полезности? В „ С Рачков всичко е допустимо “, „ Фермата “, „ Ергена “ и „ Игри на волята “? Сериозно?

Русия е на 89 място по корупция. Ние сме с 12 места по-напред и даже в Европейски Съюз към този момент не сме последни – Унгария на Орбан слезе под нас.

 

По независимост на словото страната на самоварите е на 164-о място в класацията за 2023 година Ние сме на 71-о. Представете си какъв брой „ старания “ са нужни, с цел да „ достигнем “ „ съветския стандарт “. Но по-важно е: Искаме ли?

 

Иначе Русия е прелестна страна. Миналата година 59 българи са я посетили. В други страни, най-вече от „ разпадащия се капитализъм “, са пътували 790 300 нашенци, по данни на Националния статистически институт.

 

Така се люшкаме ката ден сред „ Дондуков “ 2 и „ Дондуков “ 1, сред самовара и Запада.

 

Или както възкликва Алеко: " Европейци сме ний, но все не сме до такава степен!… "

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР