Минчев е съобщил решението си на своите колеги от ПП

...
Минчев е съобщил решението си на своите колеги от ПП
Коментари Харесай

Никола Минчев ще е водач на листата на Продължаваме промяната за европарламента


Минчев е съобщил решението си на своите сътрудници от Политическа партия през вчерашния ден. То следва да бъде официализирано и посредством гласоподаване от Изпълнителния съвет на партията, когато стартира същинската подготовка за вота. Дотогава групировката би трябвало да вземе решение и дали да взе участие взаимно с " Демократична България ", като в случай че двете политически сили се явяват с обща листа, водаческото място на Минчев би трябвало да бъде утвърдено и от органите на " Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване ".

Преди седмица министър председателят , който загатна името на Никола Минчев, като вероятен лидер на листата на Политическа партия за изборите за Европейски парламент. Тогава министър-председателят дава отговор на въпроси на жители и медии онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook. В отговор на запитване дали от " Продължаваме промяната " са се отказали от кандидатурата на Минчев за ръководител на Народно събрание след ротацията в интерес на тази на водача на ДСБ Атанас Атанасов, Денков съобщи: 

" Никола Минчев към този момент е бил ръководител на Народното събрание, ген. Атанасов има огромен парламентарен опит. Нямам подозрение, че и двамата биха се справили отлично с тази роля. Това, което би трябвало да гледаме, е какви са и другите задания, които би трябвало да изпълняваме. Идват европейски избори. Един вероятен лидер на листа е Никола Минчев "

Засега от партията на Кирил Петков и Асен Василев споделят, че ще предложат втората позиция в листата да бъде за представител на " Да, България ". При този сюжет остава незнайно каква ще бъде реакцията на единственият представител на " Демократична България " в Европейския парламент Радан Кънев от ДСБ, който неотдавна съобщи в изявление за bTV, че не мисли, че неговият " интерес да взе участие на тези избори предстои на подозрение ".

По неофициална информация останалите вероятни кандидатури за Екологичен потенциал от " Продължаваме промяната " са на Даниел Лорер, Калина Константинова, Деница Симеонова и Настимир Ананиев. 

България има право на 17 представители в Европейския парламент, като прагът за избор на един евродепутат е 5.88%. Пет обединения наподобяват сигурни, че ще излъчат своите представители в Екологичен потенциал - ГЕРБ, Политическа партия - Демократична България, " Възраждане ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР