Миналият септември цените на нефта и на горивата бяха на

...
Миналият септември цените на нефта и на горивата бяха на
Коментари Харесай

Живодар Терзиев: Очаква се цената на горивата да се задържи около 3 лева

" Миналият септември цените на нефта и на горивата бяха на същите равнища, които са през този септември. Ако погледнем какви са били тогава цените на колонка - тогава бяха над 3 лв., с цялата конвенционалност, че няма да се наемам дали са били 3,20 или 3,15 лв.. Може да предположим, че при същите условия през днешния ден цените биха могли да бъдат същите.

Цените са същите единствено поради това, че рафинерията в Бургас преработва съветски петрол, който е една концепция или доста по-евтин като суровина, и една концепция по-евтин на българския пазар ". Това съобщи в ефира на „ Събуди се " ръководителят на УС на Българска петролна и газова асоциация Живодар Терзиев в отговор на въпроса е нарастнат ли горивата на фона на идната зима.

По думите му каква ще бъде цената през идващите седмици и месеци - това е игра на нерви. " Ние не участваме в търговия. Ние участваме в политическа драма, която създава вести, а тези вести се копират директно върху цените на горевата. Така че - уповавам се това да са оптималните цени, които виждаме сега, само че не мога да подсигурявам, за разлика от летните месеци, че съм прав и това ще се сбъдне. Но цените към 3 лв. ги виждаме сега и по-скоро това ще бъде до края на годината ", акцентира той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР