Миналият месец Уан Дзяхуей, софтуерен инженер от Пекин, разказва, че

...
Миналият месец Уан Дзяхуей, софтуерен инженер от Пекин, разказва, че
Коментари Харесай

Споделените жилища – новият хит на туристическия пазар в Китай

Миналият месец Уан Дзяхуей, софтуерен инженер от Пекин, споделя, че е имала „ най-незабравимото прекарване, обвързвано с наемане на апартамент ", с помощта на Airbnb – основен състезател на пазара на споделените нощувки в Китай, предава bulgarian.cri.cn.

Над 100 милиона туристи като Уан, жадуващи за нещо ново и друго от това, което оферират огромните градове, ще споделят повече от 6 милиона домове из Китай до 2020 година, разширявайки годишните доходи от този пазар до 50 милиарда юана (7,2 милиарда долара), съгласно отчет на Държавния информативен център в Пекин.

Използвайки онлайн платформата на американската компания Airbnb за краткосрочно наемане на жилище, Уан е прекарала едноседмична почивка в хижа с градина в село Тунлу в източнокитайската провинция Джъдзян.

„ Навсякъде имаше прелестни бамбукови дървета, които се преплитаха с лиани в една атмосфера, създаваща чувство за покой. Имението беше покрай планината Даци, която е народен парк, и в това време на 10 минути с кола от центъра на селото ", изяснява Уан, която е прекарала отлично време дружно със брачна половинка и сина си. В самата вила не е липсвало нищо – от лазерен проектор, през пречиствател на въздух и вода, до високотехнологична печка, принадлежности, ледник.

„ Домакинът също ни подготви питиета и спагети. Изключително съм удовлетворена от опита си да опитам споделено жилище и се усещах доста удобно. Ще препоръчам на приятелите си сходна почивка без съмнения ", споделя още дамата.

Едноседмичната почивка на фамилията на Уан им е коствало единствено 533 юана. Според дамата, това е прекомерно ниска цена за това, което предлага като място и улеснения Тунлу, само че изяснява за какво от ден на ден туристи посещават селото през последните години. Карстови формирания, минерални извори, водопади, реки, езера, планини и скали – тук има от всичко.

В Тунлу концепцията за споделената стопанска система намира изражение най-много в шерването на домове. Собствениците оферират непотребни стои посредством платформи като Airbnb, Xiaozhu и Tujia, и съгласно специалисти тази промишленост занапред ще пораства, а с нея и селския туризъм, който Пекин преглежда като един от главните способи за окончателното справяне с бедността и повишение благосъстоянието на селското население.

Данни на уеб страницата Xiaozhu демонстрират, че резервациите да кратковременен престой в градове от така наречен трета, четвърта категория и села са се нараснали най-вече през първата половина на годината.

Споделянето на жилища в селските региони има голям капацитет, защото от ден на ден китайски туристи пътуват там, с цел да придобият опит, за който единствено са чували и гледали по филмите, споделя Джан Синхун, шеф на Изследователския институт за споделена стопанска система.

Големите играчи с сферата вършат от ден на ден опити да развиват селския туризъм, а това дава опция на локалното население да преследва нови стопански благоприятни условия.

През февруари Airbnb разгласи партньорство с Йенцинския туристически комитет от Пекин, като част от напъните си да разпространява услугата за шерване на жилища и насърчи туризма в региона Йенцин.

Миналата година американската компания започва стратегия за селски туризъм в Гуейлин и в партньорство с Гуейлинския комитет за развиване на туризма образова локалните фамилии в село Дзиндзян за преимуществата от шерване на домовете, стандартите за посрещане на туристи и цифровите благоприятни условия за бизнеса.

Нейтън Блехарчик, президент на Airbnb за Китай споделя, че страната е най-бързо развиващият се пазар на компанията и вторият най-бързо възходящ произлязъл туристически пазар.

Компанията ще разшири интервенциите си в няколко основни града и райони преди края на годината, защото упованията са до 2020 година Китай да бъде най-големият източник за туристи на Airbnb. По данни на компанията, от основаването ѝ през 2008 година до момента е имало над 10 милиона пристигания на китайски туристи в целия свят, като над половината са били за предходната година.

Броят на китайските туристи посредством Airbnb е повишен със 100% на годишна база през 2017 година а броят на рекламираните в уеб страницата опция за наем в страната – с над 125%.

Местните съперници на Airbnb също се оправят добре на пазара. Xiaozhu да вземем за пример си партнира с Хайнанската комисия за туристическо развиване и промоцира споделени жилища в селските региони на острова, като пакетите там включват освен място за нощувка, само че и екстри като закуска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР