Миналия петък от училище отсъстваха 230 ученици и над 20

...
Миналия петък от училище отсъстваха 230 ученици и над 20
Коментари Харесай

Директор: Само за ден заради различни заболявания отсъстваха 230 ученици и над 20 преподаватели

Миналия петък от учебно заведение отсъстваха 230 възпитаници и над 20 учители. Това заяви пред БНР Диян Стаматов - ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и шеф на 119-то учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " в София.

По думите му това мощно затруднява опцията за ефикасен образователен развой. Когато отсъстват толкоз доста хора, няма по какъв начин те да бъдат заместени, акцентира той. По думите му картината е смесена - има заболели от грип, скарлатина, варицела и други болести. 3-ма от сътрудниците са с Covid-19, останалите са с грипоподобни признаци, добави той. По думите му измежду учениците най-силно наранени са най-малките.

Според него е извънредно сложна контролиращата част. Стаматов обаче е безапелационен, че не би трябвало да се прибягва до самолечение, а при признаци незабавно да се посети персоналния доктор. " В такава обстановка не трябва да се прибягва до гугъл лекуване, което нормално води до съдбовни резултати ".

Диян Стаматов сподели, че е песимистичен по въпроса с тестванията: " Във всяко учебно заведение има голям склад с проби, които съхраняваме от ковидната обстановка. Ако се повтори същият сюжет с доста проби, които би трябвало да складираме и по-късно да не използваме, ние действително се трансформираме в една масирана безвъзмездна лаборатория, която измества дейностите на здравните служби. Това си е работа на персоналните лекари. В учебно заведение не можем да се занимаваме и с това ".

Най-вероятно ще складираме тестванията от Covid, до момента в който са в период на валидност, счита той. Според него по-късно ще се наложи евентуално да ги изхвърлят.

По думите му се вижда намаляване на хигиеничната картина. Според него е добре още веднъж непрекъснато да се повтаря, че хигиената е в основата на предотвратяване от всякакво разпространяване на вируси. В учебното заведение продължаваме с масираната стерилизация, безапелационен бе Стаматов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР