Миналия месец министърът на земеделието Кирил Вътев обяви, че по

...
Миналия месец министърът на земеделието Кирил Вътев обяви, че по
Коментари Харесай

Първият Консултативен съвет по поземлени отношения ще се състои днес в Министерството на земеделието

Миналия месец министърът на земеделието Кирил Вътев разгласи, че по всички чувствителни тематики в земеделието ще бъдат основани национални консултативни препоръки, като измежду тях тогава той уточни - по млякото, месото, поземлените връзки и водоползването.

Първият Консултативен съвет по поземлени връзки ще се състои през днешния ден в Министерството на земеделието и храните, оповестиха от ведомството.

От министерството прецизираха, че през актуалната седмица ще се състоят и Консултативни препоръки по въпросите на млякото, плодовете и зеленчуците, а през идната – за месото. В препоръките ще вземат участие министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и отрасловите заместник-министри. 

В средата на юли министърът на земеделието и храните съобщи по време на среща с шефовете на Областните дирекции " Земеделие ", че обстановката в поземлените връзки е сериозна. Тогава Вътев сподели, че това е тематика, която би трябвало да бъде подредена по този начин, че да няма закъснение на процедурите. " Поземлените връзки би трябвало да бъдат правилно контролирани, тъй че да не се употребяват за взимане на дотации, без да има създадена продукция ", разяснява министърът. 

В началото на предишния месец Кирил Вътев разгласи, че по всички чувствителни тематики в земеделието ще бъдат основани национални консултативни препоръки, като измежду тях тогава той уточни - по млякото, месото, поземлените връзки и водоползването.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР