Миналия месец китайската компания DreamSmart Group, която произвежда смартфоните под

...
Миналия месец китайската компания DreamSmart Group, която произвежда смартфоните под
Коментари Харесай

Наистина: бившият производител на смартфони Meizu излиза на борсата с пазарна капитализация над $2 милиарда

Миналия месец китайската компания DreamSmart Group, която създава смарт телефоните под марката Meizu, реши да се откаже от досегашната си специализация и да се концентрира върху изкуствения разсъдък. Тази седмица стана известно за желанията ѝ да оцени капитализацията на бизнеса си на повече от 2 милиарда $. Това ще стане по време на идното обществено предложение (IPO).

По данни на Bloomberg минималната целева капитализация на DreamSmart Group е 2,1 милиарда $. A оптималната е избрана на 2,7 милиарда $. За подготовката на IPO към този момент са ангажирани консултанти от China International Capital Group и Huatai Securities Co. Първичното обществено предложение на акции на производителя на смарт телефони Meizu би трябвало да се състои тази година. Параметрите на това предложение към момента не са дефинитивно избрани и заради това могат да се трансформират все още на провеждането на първичното обществено предложение.

В историята си марката Meizu беше водеща в продължение на две десетилетия. Но на пазара на смарт телефони нейните артикули през последните години започнаха да губят позиции пред продуктите на Xiaomi, Oppo и Huawei. През 2022 година Ли Шуфу, създател на автомобилната компания Geely, реши да влага в компанията. Напоследък този разработчик на мобилни устройства се концентрира върху тематиката за изкуствения разсъдък. Като се има поради ползата на вложителите към тази сфера на активност, първичното обществено предложение на китайската компания не би трябвало да се забави изключително доста.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР