Миналия месец германският министър на икономиката Роберт Хабек каза, че

...
Миналия месец германският министър на икономиката Роберт Хабек каза, че
Коментари Харесай

Германия - на тръни след спрения руски газ

Миналия месец немският министър на стопанската система Роберт Хабек сподели, че съветският президент Владимир Путин употребява газа " като оръжие ", с цел да отговори на европейските наказания. В средата на юни съветската държавна газова компания " Газпром " понижи газовите потоци през " Северен поток 1 " до едвам 40% от потенциала на газопровода. От там се оправдаха със забавеното връщане на оборудването и упрекнаха обслужващата тази активност компания - Siemens Energy.

Канадското държавно управление споделя, че в този момент ще върне ремонтирана турбина на Siemens в Германия за тръбопровода. Този ход разгневи украинското държавно управление, което упрекна Канада, че е приспособила глобите, наложени на Москва, " към капризите на Русия ". Канада споделя, че дава на Siemens Canada " лимитирано във времето и отменяемо позволение " да изпраща ремонтирани турбини назад в Германия, макар глобите.

Спирането на тръбопровода визира и Италия, където енергийната група Eni съобщи, че ще получи към една трета по-малко газ от съветския " Газпром " в понеделник в съпоставяне със междинните количества, доставени през последните няколко дни. Ръководителят на Международната енергийна организация Фатих Бирол предизвести, че Русия може изцяло да прекъсне доставките на газ за Европа и страните на остарелия континент би трябвало да се приготвят занапред.

Русия към този момент спря доставките на газ за Полша, България, Холандия, Дания и Финландия поради отхвърли им да се съобразят с нова скица и да заплащат за синьо гориво в рубли.

След нахлуването на Русия в Украйна през февруари Германия понижи зависимостта си от съветски газ от 55% на 35% и желае да спре да употребява газ от Русия изцяло. Но в случай че съветските доставки ненадейно бъдат прекратени ова може да насочи Германия към огромна криза, тъй като цели промишлености разчитат на газ и множеството немски домове го употребяват за отопление. Експерти от промишлеността, представени от немски медии, споделят, че химическият бранш ще бъде най-силно обиден от дефицит на газ. Той съставлява 15% от потреблението на газ в Германия и спирането може да докара до дефицит на артикули като торове, фармацевтични артикули, перилни препарати и козметика. Германските семейства и основни услуги като лечебни заведения ще бъдат предпочитано снабдени с газ според държавен проект за изключителни обстановки.

Германските газови складове сега са цялостни с към 64%.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР