Миналия месец Apple показа три нови смартфона, направени предимно от

...
Миналия месец Apple показа три нови смартфона, направени предимно от
Коментари Харесай

Пукнат гръб на iPhone 8 е по-скъп от пукнат дисплей

Миналия месец Apple сподели три нови смарт телефона, направени най-вече от стъкло, с което върнаха кошмарите на почитателите си, изживени с предходния стъклен iPhone 4.

Според източници в софтуерната промишленост, ремонтът на пукнат тил на iPhone 8 или 8 Plus би коствал повече от корекция на спукан екран.

Apple оповестиха, че новите модели са направени от най-здравото стъкло, употребено в миналото в смарт телефон. Въпреки това не стана ясно за какво и по какъв начин са стигнали до това умозаключение, нито пък по какъв начин стъклените панели на тазгодишните телефони се разграничават от Gorilla Glass 5 материала, употребен от Samsung в конкурентните Galaxy S8 модели.

Сайтът iFixit неотдавна разглоби новия iPhone 8, с цел да покаже на читателите си какво се крие " под капака " на телефона. Изглежда, че под стъкления заден панел Apple са залепили железна пластина, ползвайки огромно количество лепило, за да създадат гърба по-издръжлив. Пластината има и кръговиден отвор, който обитава проводника, необходим за безжично зареждане - една от новите екстри в iPhone.

Това значи, че ремонт на спукана задница на телефона би претендирал не просто промяна на стъкления панел, както при iPhone 4, само че и замяна на металната пластина, която е обвързана и с безжичното зареждане на телефона.

Според специалисти това ще съставлява сериозна компликация за неоторизирани сервизи и ще направи подмяната на задната част на телефона по-скъпа в сравнение с ремонт на екрана.

Чуват се и изказвания, че спуканият заден панел може и да не влиза в гаранционната стратегия Apple Care, което значи, че Apple биха могли да ви изискат повече от 700 лв. за замяна на задния панел на iPhone 8.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР