Миналата зима Украйна е демонстрирала, че разполага с квалифицирана работна

...
Миналата зима Украйна е демонстрирала, че разполага с квалифицирана работна
Коментари Харесай

Въпреки руските бомби по енергийната инфраструктура: Украйна няма да остане на студено през зимата

Миналата зима Украйна е демонстрирала, че разполага с квалифицирана работна мощ и опит, нужни за употреба и поддръжка на електрическата мрежа, даже в военно време.

Британското министерство на защитата заяви това в Twitter базирайки се на данни от разузнаването.

Въпреки непрекъснатия напън на войната напъните на Украйна за струпване на ресурси от гориво евентуално ще бъдат сполучливи, с цел да се подсигурява, че тя ще разполага с задоволително ресурси от гориво през наближаващия зимен интервал.

 

Министерство добави, че Украйна дейно активизира своя миннодобивен бранш, с цел да поддържа ресурсите, осигурявайки непрекъснати доставки на въглища за топлоелектрическите и отоплителните централи през зимата, а забележителните ресурси от газ обезпечават спомагателен запас.

 

Въпреки че съветските офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна евентуално ще продължат и през тази зима, Украйна сподели през предходната година, че разполага с квалифицирана работна ръка и опит, нужни за употребата и поддръжката на енергийната мрежа, даже в условия на война, означават от Британското Министерството на Отбраната.

 

Както заяви Укрінформ, Олександр Харченко , шеф на Центъра за енергийни проучвания, сподели, че Украйна към този момент има задоволително ресурси от въглища в хранилища и газ в складове. Ситуацията с натрупването на горива е постоянна.

Той означи, че в случай че Украйна разполага с 14 милиарда куб. м газ в хранилищата и с контрактувано количество от 1-2 милиарда куб. м за доставка през януари-февруари, това ще е задоволително за отоплителния сезон.

Експертът също по този начин съобщи, че е осъществен огромен размер възстановителни работи по мрежите за високо напрежение. Според него обаче те към момента не са възобновени до равнището, което са имали преди обстрела.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР