Миналата зима изглеждаше, че 2020 г. ще бъде годината на

...
Миналата зима изглеждаше, че 2020 г. ще бъде годината на
Коментари Харесай

Как тази рускиня отваря три нови ресторанта през 2020 година, въпреки пандемията

Миналата зима изглеждаше, че 2020 година ще бъде годината на Матилда Шнурова. Тя получава от ден на ден и повече оценки за своя ресторант CoCoCo, който се смята за пионер в метода на мислене - по този начин наречения Slow Food в съветската кухня.

Тя стартира работа по три нови ресторанта. CoCoCo се разделя на два нови ресторанта на остров Нова Холандия, първокласния CoCoCouture и по-непринуденото бистро CoCoCo. А остарялото пространство на CoCoCo към този момент е Bio My Bio ресторант за " постепенно хранене " - в менюто се заобикаля захарта, глутена и лактозата, нещо, което съгласно нея липсва в ресторантската среда в Русия.

Но тогава пристигна Коронавирус

Два от заведенията за хранене бяха отворени през април и един трябваше да отвори през май - когато вирусът пристигна и принуди всички да се затворят. Но Шнурова и преди се е сблъсквала с провокации.

" Когато отворих CoCoCo с готвача Игор Гришечкин преди осем години, хората не ядяха локални артикули ", спомня си тя. " Всички готвачи използваха артикули от Италия или Франция. Можете да намерите в действителност добра храна, само че с европейски съставки. Когато отворих, желаех предизвикването да сготвям с локалните артикули. Би било неповторимо. Помислих си: " леле, няма заведения за хранене като този ".

" Разговарях с доста притежатели на заведения за хранене. Всички споделиха, че това е луда концепция, че хората желаят да ядат европейски храни. Но отворих през 2012 година единствено предлагах единствено ястия с локални артикули. Мисля, че след една или две години доста заведения за хранене в Москва и Санкт Петербург ще бъдат отворени с тази идея. "

И по този начин тази година нейната безумно звучаща концепция продължава с планувани три ресторанта. Тя няма подозрение, че ще приспособява концепциите в другите заведения за хранене си за близко бъдеще.

" Все още се придържам към първичните си проекти ", споделя тя. " В Бистрото, които отвори през юли нещата не са неприятни. Сервираме храна като бургери и пици и хората я обичат. Намира се в парка на остров Нова Холандия, където хората отиват да се разходят. "

По-трудно е в Bio My Bio, който беше открит през август. " Това е огромен ресторант. Имаме 70 места, съблюдава се обществено разграничаване и е мъчно да развиваме нов ресторант, когато не можем да поканим интернационалните публицисти или да организираме празненства или винени вечери. "

Най-големият ресторант CoCoCouture се отваря през идната седмица като продължение на концепцията на CoCoCo. Това ще бъде място със комплицирани ястия като яйце на Фаберже, основано от бял шоколад с хайвер, холандез и злато, което напомня фамозното украшение на Великден, което цар Александър III подарява на императрица Мария Федоровна всяка година.

Шнурова е реалистично настроена по отношение на провокациите пред ресторанта, който нормално притегля феновете на храната. " Не можем да разгадаем тази обстановка ", споделя тя. " Просто би трябвало да изчакаме. "

Тя е съумяла да задържи по-голямата част от личния състав си (с изключение на някои, които са напуснали по персонални причини) и да поддържа възторг за плановете. " Аз съм доста оптимистичен човек ", споделя тя. " Това е в природата ми. Чувствах огромна поддръжка от моя екип. Намалих 20% от заплатите, само че те ме поддържаха и аз ги поддържах. Опитахме се да бъдем оптимисти. Моментът, в който ще отворим плана, ни кара да сме позитивно настроени.

" Ако го бяхме отворили и по-късно беше въведена карантина, а по-късно го отворим още веднъж, нямаше да е същото. Но имахме вълнението от разкриване на нещо ново. Работихме по дизайн, сервиз, чинии и усети. Стартирахме Bio My Bio с доставка. Решихме да не чакаме. Бяхме сигурни, че по време на карантината ще бъде сполучливо.

Въпреки всичко отворих заведенията за хранене си. Ще отворя и третия. Виждам, че ще бъде извънредно сложна зима. Може би няма да има заболяване през април. Засега би трябвало да останем по този начин. Мисля за сътрудниците си на всички места по света и знам какъв брой е мъчно да се премине през това мъчно време. Но аз към момента съм уверена и имам вяра, че хората ще ни схванат и ще ни посетят напролет. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР