Миналата сряда в редица страни от първата вълна стартираха продажбите

...
Миналата сряда в редица страни от първата вълна стартираха продажбите
Коментари Харесай

Само за 10 дни Apple поевтиня с $50 милиарда поради слабото търсене на iPhone 8

Миналата сряда в редица страни от първата вълна стартираха продажбите на новите Apple iPhone 8 и iPhone 8 Plus, с най-хубавите, съгласно тестванията на DXOMark, камери на пазара.
Моделът iPhone X, който съгласно слуховете още не е почнал да се създава, би трябвало да излезе на пазара на 27 октомври, а всеобщите продажби са планувани за 3 ноември тази година. Но още първия ден след началото на продажбите на iPhone 8 акциите на Apple паднаха с 1,5%, а през днешния ден, при започване на седмицата, цената на акциите на софтуерния колос с падна малко над 5,2%. Финансовите анализатори незабавно означиха, че това е най-големия спад, като се изключи поевтиняването от 29 април 2016 година.

CNBC разгласи, че от датата на анонса на новите айфони – 12 септември, до през днешния ден, Apple е изгубила над $50 милиарда пазарна капитализация. Към сегашен ден пазарната капитализация на софтуерния колос е $784,5 милиарда, до момента в който преди презентацията на iPhone 8, тя бе $834,5. Изгубената по този метод сума е повече, в сравнение с пазарната цена на компании като eBay, Target или Ford Motor.

В същото време CNBC обръща внимание, че акциите на Apple са останали с 30% по-скъпи, в сравнение с преди година.

Основната причина за този спад се показва прекомерно слабото търсене на iPhone 8.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР