Миналата седмица в МО започна така дълго рекламираната кампания Бъди

...
Миналата седмица в МО започна така дълго рекламираната кампания Бъди
Коментари Харесай

Агент Абел - Александър Урумов прибира 500 хил. лв. за ”Бъди войник”, на войската - цървули

Миналата седмица в МО стартира по този начин дълго рекламираната акция „ Бъди боец “ за 1 млн. лева Документите демонстрират, че оскъдни суми отиват във войските, а огромният къс от 500 хиляди лева прибира Информационния център на МО с началник Александър Урумов - сътрудник Абел.
Военни настояват, че акцията авансово е обречена на неуспех! Защо ли? Защото, както шепнеха генералите между тях по време на годишната конференция на Началника на защитата ген. Боцев, некомплектът в армията към този момент е... над 8000 индивида!!! Което значи, че съвсем една трета от армията ни просто я няма. За пред медиите се афишира една численост от към 5000 индивида, само че истината е напълно друга. Неслучайно във формированията в Съвместното командване на силите некомплектът е над 30 % във всяко, и това публично бе оповестено от ген. Тодоров. Вече 2 години пък се приказва по какъв начин видиш ли, веднага стотици млади жители щели да аплайват за изключително привлекателната военна кариера.

Защо в действителност военната работа е непривлекателна? Причините са доста, само че най-важното – ниското възнаграждение. Министър Каракачанов сякаш разгласи нарастване на военните заплати от януари 2019 година с 10 %, само че след това Боцев го поправи, че нарастването било до 10 %. И по този начин – за редниците, заплатата стана от 700, 800 лева, нещо извънредно незадоволително, а за офицерите скочи още повече. Само че в армията се стартира от редови войник. И в случай че този редови войник живее в София, както неотдавна се оплака едно момче, наемът за едно жилище стартира от 800 лева.. сиреч от една цялостна заплата за боен. А по какъв начин ще живее боецът през месеца, очевидно ще вегетира.

Но дано се върнем към акцията „ Бъди боец “, която просто мазета рибата! За нея бяха отпуснати съвсем 1 милион лв. от бюджета на МО!!!

Дотук скъпо – само че става още по-скъпо откакто се схваща от документите, че 500 000 хиляди отиват за нищоправене към по този начин известния ни сътрудник Абел от Държавна сигурност – Александър Урумов - шеф на Информационния център на МО, прочут и като сътрудник Абел след разобличаване на Комисията по досиетата. Какво прави всички в МО знаят, знаят още, че теи пари са хвърлени напразно и ще се разпорежда Урумов. Останалите 500 000 лева за акцията „ Бъди боец “ също са разграничени безусловно нагласено – Националната гвардейска част взема цели 260 000 лева за концерти в 29 града в България. Сметнато приблизително значи, че за един концерт от 30 минути хората си получават тлъстата сума от 10 000 лв.!!! Че те и фолкпевиците не вземат подобен звезден хонорар за едно свое присъединяване. А в действителност гвардейците съвсем не вземат участие в акцията... На тяхно място танцуват деца, облечени в гвардейски униформи – по този начин най-малко бе на първите концерти в Стара Загора и в Перник. И надали дребните деца помирисват даже и жълти стотинки. Остава една голяма въпросителна – дали тези 260 000 лв. отново не отиват отново в нечий огромен чиновнически джоб. За типовете войски са отделени едни смешни пари за реклама: за Военноморски сили – 11 000, за Военновъздушни сили – 4400, за Сухопътни войски – 16 000, а за 68-а бригада – 8 000 лева Естествено огромният къс тук е за медиите, и по-конкретно тези на Пеевски – тъй като останалите медии просто духат супата и никой не ги е уведомил, че могат да аплайват по отношение на акцията „ Бъди боец “. Трите малките екрани – Българска национална телевизия, БТВ и Народоосвободителна въстаническа армия вземат голямата сума от 250 000 лв.!!!

Ето и един коментар на свидетел, по какъв начин мина безславно и по какъв начин се провали с гръм и тропот първият концерт в Стара Загора: „ Бях в 5 следобяд в парка, изложената техника бе накачулена единствено от братя от ромски генезис. В 6 часа стартира по този начин рекламираният концерт, в залата нямаше повече от 30 индивида - 27 баби и дядовци и трима роми...Представете си по какъв начин ще изпълнят армията с хора, дядо ми ли отново ще служи??? “, написа и пита учуден наш четец.

Във Facebook Урумов има два профила. И в двата нито един път не е написал и ред за Българската войска, а всяка една негова обява приключва с думите – „ Бог вижда, Бог е с вас! “

Дали обаче е богоугодно да се вземат едни 500 000 лв. за безполезна пиар акция? А властта да си затваря очите за хвърлени напразно пари?

Калин Софийски

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР