Миналата седмица сред акцентите на парламентарните фоторепортери се оказа и

...
Миналата седмица сред акцентите на парламентарните фоторепортери се оказа и
Коментари Харесай

Роден депутат пострада след тежък инцидент

Миналата седмица измежду акцентите на парламентарните фоторепортери се оказа и един народен представител с патерици в пленарната зала. Причината бе значимото гласоподаване за избор на шеф на Българска народна банка, което можеше да провокира мощен трус в ръководството. 235 народни представители участваха в основния миг, което се случва много рядко.

Депутатът с патериците и шината на крайници пък бе Димитър Ташев. Представителят на " Продължаваме промяната “ от Бургас е претърпял тежка травма на десния крайник при каране на ски на Боровец в края на март, пише Flagman.

Има 20-годишен опит по пистите. Нелепото е, че случаят става на съвсем еднакъв сектор. Причината е топлото време и кишата, в която ската му заорава.

Оттогава Димитър Ташев е с патерици, само че все пак не е оставил отговорностите си като депутат. Не може да употребява общоприетите депутатски банки в пленарната зала - условия за хора с увреждания там няма. Затова сяда на стол зад последния ред, откъдето въпреки всичко да може да гласоподава.

" Определено в Народното събрание няма условия за хора с двигателни проблеми. Тоалетната е на долния етаж. Има рампа, която е за количките от бюфета и която би могла да се употребява от хора с увреждания. Но задължително би трябвало да има тоалетна на равнището на залата. В момента е безумно. Определено има потребност от усъвършенствания на изискванията “, споделя Ташев.

Въпреки травмата той взе участие и в съвещанията на парламентарните комисии по туризъм и по районно развиване, на които е член. А те са в другата постройка на Народното събрание – някогашния Партиен дом, където изискванията също са предизвикателство.

Преди дни Димитър Ташев инициира и среща за развиването на здравния туризъм в Странджа и Малко Търново. Участва и в диалозите на депутати с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в Народното събрание тази седмица, които раздрусаха властта.

" Хората са ме избрали не да си заставам у дома, пък и с патерици почти се оправям “, споделя депутатът, който готви и приемна за жители на 2 май.

Отсъствал за няколко дни от Народното събрание единствено след извършената на 11 април интервенция на крайници.

Младият депутат към този момент се възвръща сполучливо и се надява до 20 дни към този момент да няма потребност от помощни средства за напредване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР