Миналата седмица Русия отвори нов фронт във войната в Украйна,

...
Миналата седмица Русия отвори нов фронт във войната в Украйна,
Коментари Харесай

Главнокомандващият на НАТО ген. Каволи: Русия не прави стратегич...

Миналата седмица Русия отвори нов фронт във войната в Украйна, когато дребни групи високомобилни единици нахлуха бързо през границата в региона на Харков, принуждавайки Украйна да насочи войски от други области.

 

" Руснаците не разполагат с нужния брой, с цел да създадат стратегически пробив ", сподели Каволи на конференция в централата на НАТО в Брюксел след среща на военни началници от целия трансатлантически алианс. Нещо повече, те нямат уменията и способността да го създадат, да работят в нужния мащаб, с цел да употребяват всеки пробив за стратегическо преимущество, добави той. Те в действителност имат способността да напредват на локално равнище и са създали част от това. Също такаимат и загуби. "

 

Адмирал Роб Бауер, ръководител на военния комитет на НАТО, сподели на конференцията, че чака " съществени усъвършенствания " скоро в количеството муниции, които украинските сили ще получат.

 

Каволи сподели още, че съдружниците на Украйна в този момент доставят " големи количества " муниции и системи за противовъздушна защита с дребен обхват и " обилни количества " бронирани транспортни средства, които ще оказват помощ за битката с настъплението към Харков.

 

" Аз съм в доста непосредствен контакт с нашите украински сътрудници. И съм убеден, че те ще устоят линията ", сподели той.

 

 

Украинският план Deep State оповестява, че съветските войски са напреднали в посока Харков северно от Волчанск. " Врагът имаше непълен триумф при Кисловка, Берестовой... ", оповестява Deep State в " Телеграм ".

 

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че въоръжените сили на Украйна са осуетили проектите на Русия да навлезе допустимо най-дълбоко в застроената зона на Волчанск и да се закрепи там.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР