Миналата седмица представители на NVIDIA по време на различни инвеститорски

...
Миналата седмица представители на NVIDIA по време на различни инвеститорски
Коментари Харесай

„В никакъв случай няма да позволим на Китай да ни догони“: министърът на търговията на САЩ заяви, че няма да позволи на NVIDIA да заобиколи санкциите

Миналата седмица представители на NVIDIA по време на разнообразни инвеститорски събития интензивно разпространяваха концепцията, че компанията ще продължи да се пробва да прави бизнес с Китай в изискванията на новите наказания. Тези старания разгневиха министъра на търговията на Съединени американски щати Джина Реймондо, която назова тази активност „ контрапродуктивна “.

Американският министър се обърна към американските законодатели по време на годишния Национален конгрес по защита предходната събота. Тя назова Пекин „ най-голямата опасност, която в миналото е съществувала “ за Съединени американски щати, и добави, че „ Китай не е наш приятел„. Ето за какво тя съобщи, че Съединени американски щати не могат да разрешат на Китай да се снабди с усъвършенствани чипове. „ Ние ще ги лишим от нашите най-напреднали технологии„, означи формалният представител.

Джина Реймондо означи, че измежду участниците в събитието са били ръководители на компании, разработващи чипове, които са реагирали много капризно на октомврийските ограничавания, тъй като поради тях фирмите губят доходи.

„ Животът е подобен, отбраната на ползите на националната ни сигурност е по-важна от краткосрочните размери на приходите. “

Реймондо призна, че е наясно с напъните на NVIDIA да създаде компютърни ускорители, които единствено с малко минават под условията на министерството за продуктивност на съставените елементи, неразрешени за доставка в Китай.

„ Ако препроектирате чип със характерни ограничавания, които ще им разрешат да развият изкуствен интелект, ще стартира да го управлявам [чипа] още на идващия ден. “ – изрази недоволството си служителят. „ Точно това вършат участниците в промишлеността, това не е продуктивно “, заключи Раймондо.

Тя съобщи, че китайската страна всеки ден измисля нови способи за заобикаляне на рестриктивните мерки за експорт и по тази причина американските чиновници би трябвало да ускоряват тези ограничения „ всяка минута “ и да работят със съдружниците на Съединени американски щати. Реймондо не пропусна опцията да се оплаче от лимитираното финансиране на нейния отдел. Тя съобщи, че на министерството са отпуснати единствено 200 млн. $ за годината, което е сравнимо с цената на няколко изтребителя. Ако държавното управление на Съединени американски щати отпусне повече пари, Министерството на търговията ще може по-ефективно да пази ползите на Америка – заключи тя.

„ Америка е водеща в света във връзка с изкуствения разсъдък, Америка е водеща в света във връзка с създаването на модерни полупроводникови съставни елементи. Всичко това става с помощта на частния бранш. Няма да позволим на Китай да ни настигне “, съобщи Джина Реймондо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР