Миналата седмица по време на официалния контрол в цялата страна,

...
Миналата седмица по време на официалния контрол в цялата страна,
Коментари Харесай

Проверки на БАБХ в магазини и заведения за хранене: Храни с изтекъл срок на годност и без етикети


Миналата седмица по време на формалния надзор в цялата страна, Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е направила общо 2438 инспекции в обекти за търговия на дребно и заведения за публично хранене.

Проверките са по планов надзор, по сигнали и тъжби, тематични, както и инспекции на кухненски блокове на детски градини и млечни кухни, показват от организацията.

Издадени са общо 41 акта за административно нарушаване и 151 наставления. Преустановена е активността на 2 обекта поради несъответствия в хигиеничното положение.

Основните установени несъответствия са предложение на храни с изминал период на валидност, без документи за генезис и без етикетировка, несъответствия по сграден фонд, незадоволително хигиенично положение, както и нерегистрирани по Закона за храните работещи обекти.

Инспекторите от отделите „ Контрол на храни “ към Областните дирекции по сигурност на храните възбраниха и насочиха за заличаване 736,7 кг храни от скотски и неживотински генезис, както и 4420 броя кокоши яйца (заради погрешно етикетиране).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР