Миналата седмица от левицата изнесоха информация за доклад от НАП-Бургас,

...
Миналата седмица от левицата изнесоха информация за доклад от НАП-Бургас,
Коментари Харесай

Няма да изслушват Горанов за нитск на НАП върху съдии

Миналата седмица от левицата изнесоха информация за отчет от НАП-Бургас, в който се предлага да се извърши селекция на счетоводните компании и адвокатските сдружения , за които има информация, че правно обслужват заинтригуваните лица, на които са издадени насилствени административни ограничения - запечатване на обект, а също по този начин и на съдии от Бургаския административен съд и членове на техните фамилии.

От 11 август до 31 октомври в цялата страна са предоставени общо 39 инспекции и проверки на физически лица с специалност юрист, арбитър или счетоводител, от които 25 са на територията на НАП-Бургас, цитираха от Българска социалистическа партия отговор от данъчната организация на тяхно питане.

"Всеки има право да е неудовлетворен от едно или друго решение на съда, само че има метод, по който те да се оспорват на по-горната инстанция ", разяснява през днешния ден зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Крум Зарков. Според него селективната инспекция буди подозрения в обективността на тази инспекция .

„ Защото, тъкмо както се предлага кой да бъде тестван, може да се прибави и по какъв начин да бъде тестван. Резултатите от инспекцията не трябва да бъдат авансово задавани. А Национална агенция за приходите, както всички други институции, би трябвало да се употребява за използване на закона и осъществяване на държавната политика, а не за средство на принуда към инакомислещите и тези, които упражняват свободни специалности. За да разсее всички тези подозрения и да удостовери, в случай че има проблем, настояваме министър Горанов да се яви в пленарната зала, с цел да отговори на по този начин поставените въпроси “, сподели още Зарков.

Той акцентира, че има остри реакции от много институции, измежду които Висшият адвокатски съвет, Асоциацията на българските административни съдии, Съюзът на съдиите, само че към момента нямаме реакция на министерството, под чийто политически надзор е Национална агенция за приходите.

Мнозинството в Народното събрание обаче реши, че няма причина Владислав Горанов да дава пояснения.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР