Миналата седмица от БСП за България“ инициирахме изслушване на министъра

...
Миналата седмица от БСП за България“ инициирахме изслушване на министъра
Коментари Харесай

БСП: Денков призна, че има смущаващи елементи в договора с „Боташ“

„ Миналата седмица от „ Българска социалистическа партия за България “ инициирахме чуване на министъра на енергетиката Румен Радев по въпроса за подписан контракт с турската компания „ Боташ “ за доставка на газ. Вие обявихте, господин министър председател, че министърът на енергетиката се е отнесъл прекомерно меко и обрано по време на чуването за един контракт, подписан от служебния кабинет на президента Радев, за който имаме цялостно съображение, че не е в ползите на страната ни. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов по време на блиц надзор в Народното събрание.

Той попита министър-председателя Денков дали са почнали инспекции, каквито самият той е оповестил, има ли резултати, какви са те, в случай че има и какво счита да направи по този контракт, оповестиха от пресцентъра на социалистическата партия.

Депутатът получи информация от премиера, че инспекциите не престават, само че процесът ще отнеме време и крайният резултат ще бъде явен едвам след няколко месеца. Акад. Денков призна, че има смущаващи детайли, свързани с дългия период на контракта, както и финансови задължения, свързани с неустойки, в случай че договорът бъде преустановен, само че огромна част от информацията е комерсиална загадка, която той не може да разкрие, показват от Българска социалистическа партия.

В отговор на рекомендацията на министър-председателя да се направи краткотрайна комисия по този въпрос, Гуцанов напомни, че Българска социалистическа партия към този момент е била предложила основаването на такава комисия, само че предлагането е било отхвърлено в зала.

„ Моля, укажете нужното въздействие върху парламентарните групи, които Ви поддържат. Ние още идната седмица още веднъж ще предложим основаването на такава комисия, както и Вие препоръчахте, с цел да до дъно ясно какъв тъкмо контракт е сключило служебното държавно управление, преференциален ли е, не е ли преференциален, трябвало ли е да бъде подписан и какво може да се направи по него, тъй че да бъдат предпазени ползите на страната ни “, сподели още Борислав Гуцанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР