Миналата седмица Microsoft издаде актуализацията Moment 3 за Windows 11

...
Миналата седмица Microsoft издаде актуализацията Moment 3 за Windows 11
Коментари Харесай

Не е шега: показването на секундите в ОС Windows води до по-голяма консумация на енергия

Миналата седмица Microsoft издаде актуализацията Moment 3 за Windows 11 с няколко усъвършенствания и нови функционалности. Една от най-забележителните промени в изданието е опцията за активиране проявлението на секундите в систематичния часовник. Но компанията предизвестява, че активирането на тази функционалност ще докара до увеличение на потреблението на сила и понижаване живота на батерията на преносимия компютър.

Всъщност разработчиците не са добавили нищо ново. Часовникът в таскбара имаше секунди и в предходната версия на Windows, само че с излизането на Windows 11 компанията отстрани тази функционалност. Но би трябвало да се признае, че в Оценка за съвместимост Windows 10 се постановяваше да се рови в регистъра и по-късно да се рестартира компютъра, с цел да се задейства проявлението на секундите. Или да се употребява програмен продукт на трети страни. В настоящата версия на системата е задоволително просто да се сложи отметка в един чекбокс в настройките. Интересно е, че Windows 11 употребява същия ключ в систематичния указател за активиране/деактивиране на секундите в систематичния часовник, макар че в тази версия разработчиците са основали напълно нов таскбар.

Neowin организира опит, с цел да ревизира какво въздействие оказва включването на тази функционалност на самостоятелната работа на преносим компютър. Използван е 14-инчовият HP Pavilion x360 с процесор Intel Core i3 от 11-то потомство, 16 GB RAM и Оценка за съвместимост Windows 11. При включено проявление на секундите времето на самостоятелна работа понижава приблизително с 1,902%.

Но надали си коства да обръщаме внимание на намаляването на самостоятелната работа с под 2%. Разбира се Microsoft е угрижен за своите консуматори и оповестява и най-малките детайлности

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР