Миналата седмица Иван Гешев беше много емоционален, но предполагам, че

...
Миналата седмица Иван Гешев беше много емоционален, но предполагам, че
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Другите главни прокурори бяха по-прецизни в публичните си изяви

" Миналата седмица Иван Гешев беше доста прочувствен, само че допускам, че си е дал сметка и градусът ще поспадне. Магистатите не приказват на медиите, магистратите приказват посредством своите актове ", сподели доцент Киселова по Нова тв.

" Другите основни прокурори бяха по-прецизни в обществените си изяви. И диалозите би трябвало да бъдат за качествата, на които би трябвало да дават отговор тримата огромни. Този диалог несъмнено ще се придвижи и при дебата за избор на началник на Върховен административен съд ", добави тя.

Тя попита дали хората, избрали Иван Гешев, са очаквали да бъде толкоз деен на полето на правото. Този диалог е потребен, тъй като в случай че идващите дни станем очевидци на избор на държавно управление, въпросът за членове на Висш съдебен съвет, ще бъде настоящ, добави тя.

Доц. Кисерова чака тези, които следва да избере Народното събрание, да бъдат по-сериозно интервюирани преди избора им. Тя напомни, че по време на гласуването за Висш съдебен съвет от съдийската квота има 200 влизания от един айпи адрес, който се намира на адреса на Върховен административен съд. " Но смесената комисия на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, която гледа делото по оборване на избора, сподели, че няма проблем. И с това се поставя точка на въпроса.  Тъй като във Върховен административен съд има над 100 съдии, това може да значи, че и съдии, които не са от Върховен административен съд, са дали своят вот оттова, посочи доцент Киселова.

Тя съобщи, че не е покровител на визията прокуратурата да е вън от правосъдната власт, както и да няма основен прокурор, а 28 прокурори, колкото са окръжните съдилища, тъй като тогава щяло да е по-опасно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР