Миналата седмица годишната международна изложба Инопром-2022 приключи работата си в

...
Миналата седмица годишната международна изложба Инопром-2022 приключи работата си в
Коментари Харесай

Михаил Делягин: Стъпки към технологичен суверенитет и дедоларизация

Миналата седмица годишната интернационална галерия Инопром-2022 завърши работата си в Екатеринбург. Тази година той беше отдаден на тематиката „ Индустриален преход: от провокации към нови благоприятни условия “.

На ревюто участваха посетители от над 30 страни. В първия ден от работата си министър-председателят Мишустин уточни нуждата от прекосяване от догонващ модел на икономическо развиване към водещ и акцентира смисъла на развиването на локалното произвеждане и основаването на нови, напреднали умения.

Правителственият началник даде обещание всестранна помощ, в това число данъчни тласъци и гаранции за продажба на артикули, на предприятия, които ще стартират производството на най-необходимите за страната софтуерни артикули.

Премиерът Мишустин си сложи за цел „ да реализира софтуерен суверенитет за малко време, защото никоя страна в света в никакъв случай повече не може да бъде обезпечена доставката на значими артикули от чужбина “. За постигането му, по-специално по отношение на потребността от бързо заменяне на сериозния импорт и увеличение на високотехнологичния експорт, се възнамерява да се актуализират моделите на индустриалните клъстери.

Като част от придвижването към софтуерен суверенитет, държавното управление пуска в цялата страна план, изпълняван от 2021 година в пилотен формат, за даване на гратис образование на възпитаници от 8-ми до 11-ти клас по модерни езици за програмиране в двугодишни курсове. Премиерът Мишустин утвърди разпоредбите за неговото субсидиране.

В допълнение към учебната стратегия по математика и информатика учениците ще получат своята първа ИТ специалност в 4 модула по 36 образователни часа (45 минути). Обучението ще се организира в два формата: онлайн и офлайн.

На първия стадий минимум 100 000 възпитаници ще преминат безвъзмездни курсове по програмиране, след което техният брой ще бъде повишен до 240 000.

Като част от политиката за дедоларизация Мишустин подписа държавен декрет за прекачване на износните мита върху зърно, слънчогледово масло и шрот (когато се изнасят отвън Митническия съюз) в рубли.

Във формулата за пресмятане на митата се допуска да се употребява средноаритметичната стойност на $ по отношение на рублата, избрана от Банката на Русия пет работни дни преди датата на пресмятане, само че до момента обменният курс е избран на 75 рубли/долар.

Премиерът Мишустин подписа държавно разпореждане за основаване на осведомителна работа за оценка на успеваемостта на държавната поддръжка за бизнеса (включително концесионно кредитиране). Услугата ще работи въз основата на блокчейн платформата на Федералната данъчна работа, към която към този момент са свързани повече от 70 банки, които са дали заеми на към 1400 компании, в това число съществени предприятия в индустрията и енергетиката, агропромишления комплекс и търговията.

Вниманието на държавното управление към високите технологии е съпроводено от внимание към хората. Правителството на Мишустин усили съвсем двойно финансирането за обезпечаване на медикаменти за привилегировани категории жители. Това ще даде опция да се обезпечат безвъзмездни медикаменти на съвсем 3,5 милиона души даже и в изискванията на растящи цени.

А в Дагестан, в границите на държавната стратегия „ Развитие на Севернокавказкия федерален окръг “, направена от името на министър-председателя Мишустин, ще бъде построен над 30-километров тръбопровод Кайтаг – Дербент с потенциал 24 хиляди кубически метра вода дневно. Федералният бюджет ще отпусне повече от 2 милиарда рубли за осъществяването на този план, както за възстановяване на качеството на водата, по този начин и за понижаване на нейния недостиг.

Този тръбопровод е единствено част от програмата за сложно развиване на Дербент, който към този момент е трансфорат в същинска перла на вътрешния съветски туризъм. Програмата с повече от 80 точки е изчислена до 2025 година

По този метод държавното управление на Мишустин продължава да организира промени на „ необятен фронт “, обхващащ съвсем всички сфери на човешката активност.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР