Миналата седмица Европа и Централна Азия отбелязаха 27 000 допълнителни

...
Миналата седмица Европа и Централна Азия отбелязаха 27 000 допълнителни
Коментари Харесай

СЗО: Идва нова буря в Европа - Омикрон

Миналата седмица Европа и Централна Азия означиха 27 000 спомагателни смъртни случая от COVID-19 и 2,6 милиона нови случая. Инфекциите, към момента най-вече от разновидността Делта, са с 40% по-високи в този момент, в сравнение с през същия интервал на предходната година,

" Можем да забележим, че идва друга стихия –  Омикрон става или към този момент е станал преобладаващ в няколко страни, в това число в Дания, Португалия и Обединеното кралство, където генерира невиждани до момента скорости на разпространяване ", се отбелязва в изказването му от 21 декември. 

По думите му до седмици Омикрон ще господства допълнително страни от района, изтласквайки здравните системи до ръба. Омикрон вероятно ще се трансформира в преобладаващ вид, циркулиращ в Европа.

" Огромният размер на новите инфекции с COVID-19 може да докара до повече хоспитализации и необятно публикувани разстройства в здравните системи и други сериозни услуги. За страдание това към този момент докара до хоспитализация и гибел. Този вид може да избегне предходния имунитет при хората – тъй че към момента може да болести тези, които са имали COVID-19 в предишното, тези, които не са имунизирани, и тези, които са били имунизирани преди доста месеци. Хората, които са се възстановили от COVID-19, са 3 до 5 пъти по-склонни да се заразят още веднъж с Омикрон в съпоставяне с Делта ", отбелязва д-р Ханс Анри П. Клуге.

Той прецизира, че към момента не се знае дали Омикрон причинява по-тежко заболяване от разновидността Делта. И прибавя, че положително е, че ранните доказателства поддържат догатката, че имунизациите против COVID-19 не престават да правят работата си и да избавят животи.

Според експерта, има 3 неща, които би трябвало да създадем незабавно: да се защитим посредством имунизация, да предотвратим по-нататъшни инфекции и да подготвим здравните системи за повишаване на случаите.

Жизненоважно е да увеличим усвояването на имунизацията, било то първа, втора или усилваща доза, като се стартира с хора в риск от тежък COVID-19 и здравни служащи. Трябва да защитим уязвимите. Освен това би трябвало да защитим нашата здравна работна мощ, с цел да защитим здравните системи.

Ваксинацията предлага най-добрата защита срещу тежки болести и гибел и това върви ръка за ръка с други ограничения, които всички можем да предприемем, за да предотвратим инфекция. Всички знаем, че това значи: отбягване на препълнени, затворени пространства; поддържане на физическа отдалеченост от другите; често миене на ръцете; носене на маска; кашляне или кихане в сгънат лакът или тъкан; и вярно проветряване на вътрешните пространства, припомня  д-р Ханс Анри П. Клуге.

Експертът предлага по това време на годината, когато има доста обществени събирания, да оцените своя риск и риска за другите и да приоритизирате онези събития, които са най-важни за вас.

" Правителствата и управляващите би трябвало да подготвят нашите системи за реагиране за забележителен скок. Здравните управляващи би трябвало да укрепят потенциала: увеличение на потенциала за тестване и проследяване; ангажиране на първичната здравна помощ в ръководството на случаите; подготовка на лечебни заведения за нарастване на инфекциите; и поддръжка на здравните служащи и служащите на първа линия ", споделя още районният шеф на СЗО за Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР