Миналата седмица BlackRock и Invesco подадоха заявления за спот Биткойн

...
Миналата седмица BlackRock и Invesco подадоха заявления за спот Биткойн
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за новата финансирана от Уолстрийт крипто борса?

Миналата седмица BlackRock и Invesco подадоха заявки за спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF). Освен това в Съединени американски щати започва нова крипто борса, подкрепена от Fidelity, Schwab и Citadel Securities, а Deutsche Bank подаде заявление за лиценз за цифрови активи в Германия.

Макар че има разнообразни теории и спекулации към претекстовете за възобновения интерес на тези институции към спот Биткойн ETF, едно просто пояснение е, че финансовите институции се стремят да се възползват от опциите за облага.

Важно е да се вземе поради потребителско търсене на експозиция към криптовалути, като Биткойн, което евентуално може да генерира доходи за тези мениджъри на активи посредством такси. Ако приемем, че BlackRock има клиенти с инвестируеми активи, които са подготвени да заплащат за техните услуги, има съображение да се счита, че измежду тези клиенти има търсене на експозиция към криптовалути.

Въпреки това си коства да се означи, че утвърждението на спот Биткойн ETF е от решаващо значение за BlackRock и други компании, с цел да могат да монетизират напъните си. Въпреки че SEC към този момент отхвърли няколко заявки за спот Биткойн ETF, има индикации, че последното заявление на BlackRock може да дава отговор на нужните условия за контрол на пазара и обявяване, което усилва възможностите за утвърждение.

Сравнително по-гладкият път за придобиване на експозиция към криптовалути посредством спот Биткойн ETF може да се отдаде на фокуса на SEC върху инспекцията на скъпи бумаги, маскирани като криптовалути, а не върху самия Биткойн. Важно е да се посочи, че ползата на BlackRock към спот ETF не значи безусловно по-голям афинитет към Биткойн или крипто.

Всъщност основният изпълнителен шеф на BlackRock, Лари Финк, в предишното бе сериозен към протокола на Биткойн. Въпреки това, в случай че спот ETF бъде утвърден, това може да проправи пътя на BlackRock да вкара други артикули, свързани с крипто, в бъдеще.

Макар че някои могат да се занимават с тайни теории или песимистични възгледи по отношение на неотдавнашния напор от заявки за спот ETF за Биткойн, по-простото пояснение е, че финансовите институции като BlackRock възприемат действителна опция да предложат на своите клиенти експозиция към крипто и да генерират облаги.  

Стартирането на EDX нормално се преглежда като бичи сигнал за крипто пазара. Подкрепата на огромни финансови институции покачва доверието в борсата и може да насърчи повече институционални вложения в крипто пространството. Освен това основаването на крипто борса, която е по-малко евентуално да притегли вниманието на регулаторните органи, може да увеличи доверието в пазара.

Въпреки това остава нестабилно по какъв начин стартирането на EDX ще се отрази на алткойните, класифицирани като скъпи бумаги от SEC, защото тези токени няма да бъдат регистрирани на борсата. Това развиване от своя страна може да подтикне плановете да се ориентират към по-децентрализирани модели.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР