Миналата седмица беше разпространено видео с кратък текст към него.

...
Миналата седмица беше разпространено видео с кратък текст към него.
Коментари Харесай

Много дим за нищо

Миналата седмица беше публикувано видео с къс текст към него. От " неизвестен народен представител ". В текста се ронят сълзите на обезсърчение от безсилието, което изпитва един национален фаворит да направи смяна - законодателна, а и нравствената да промени своите сътрудници и да откри поддръжка измежду тях за възбрана на рекламата на цигари.

Обръщението към " сътрудниците депутатите " беше поредност от реторични въпроси:

" Не ви ли писна различен да взима решения вместо вас? Не ви ли писна вашият глас да е глас в пустиня? Не ви ли писна, запитвам ви? "

Мнозина си мислят, че да си народен представител е изключителна привилегия и мястото в Народното събрание подсигурява безкрайна власт, се жалваше избраникът, който изповядва, че се усеща безпомощен да направи това, което е " належащо за цялото общество ", както и " смяната, която сме длъжни да дадем на себе си и най-много на децата си ".

Затова и представящият се за народен представител се взема решение на крайни ограничения - ще пали билбордове с реклама на цигари. Прилага и видео от първата си акция, дава обещание следващи. Няколко дни по-късно второ анонимно послание дава обещание откриване на самоличността и изява на ярко.

С цялостното схващане, че това е " нечиста " (за да не я назоваваме фалшива) вест от news.bg въпреки всичко изпратихме наш екип. И вместо народен представител се появи

Павел Антонов -координатор на сдружението " България без пушек ", който изнесе данни на Световната здравна организация (СЗО), които потвърждават вредата от тютюневата реклама, изнесе и данни, които демонстрират какъв брой доста от българите използват тютюн и изиска цялостна възбрана на рекламата на цигарите.

" Вярваме, че най-малко един депутат с виновна позиция и съвест ще застане с името си и зад промените в законодателството за цялостна възбрана на рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневи произведения, а останалите ще го поддържат ", прикани Антонов.

Заяви и си потегли. Без да пали билбордове, като преди този момент даже изясни, че първото видео е снимано в следена среда. Като клипче, като флашмоб - но показано като от народен представител, национален фаворит, минал през партии, избори.

На фона на това от какъв брой време рейтингът на Народното събрание е безумно невисок, доверието на гласоподавателите още повече, можем да си зададем въпрос какви биха били те след тази акция.

И още въпроси:

Какво реализираха от сдружението " България без пушек " с тази акция? Повече отразяване в медиите, повече публичност, повече поддръжка за идеята си? Или може би са разчитали посредством атракция, шоу, реалити да привлекат още последователи? И какви последователи, каква поддръжка - на подправени и нечисти вести, акции, начинания?

Спекулирането с " неизвестен " и " самостоятелен " народен представител единствено им изигра неприятна смешка. И макар благородството в идеята " в името на нашите деца ", тази идея, забулена зад " анонимността " и маскировката на шоу, става пушек. Още пушек в една в действителност задимена България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР