Миналата седмица българската прокуратура поиска Русия да ни предаде трима

...
Миналата седмица българската прокуратура поиска Русия да ни предаде трима
Коментари Харесай

Бившият военен министър Бойко Ноев: Има руско влияние в българската прокуратура

Миналата седмица българската прокуратура изиска Русия да ни съобщи трима офицери от ГРУ  заради отравянето на предприемача Емилиян Гебрев . Бившият боен министър Бойко Ноев беше очевидец по делото за отравянето. „ Не единствено Гебрев, трима души бяха отровени. Обадиха ми се, че той е във Военна болница и отидох да го видя. Първо ме привлякоха като очевидец надали не съпричастен към отравянето ”, съобщи Бойко Ноев по.

„ Прокуратурата е пропита надълбоко от съветски ползи. Това е може би единствената институция, която не може да бъде разследвана от ДАНС за съветски ползи ”, сподели Ноев. 

Той изясни, че се познава с Гебрев от 2001 г . „ Той е човек, който не дава нито стотинка и е кардинален с това. Всички, които бяхме там (при Гебрев в болницата), станахме очевидци. Откакто бях при него в болничното заведение и станах очевидец, съм бил разработван , подслушван, проследяван – без правосъдно позволение за към 3 месеца, по-късно е имало правосъдно позволение. Сега стартират да излизат документи. Подслушван съм от ДАНС по времето на Сотир Цацаров. Още не съм видял всички преписки, а те са над 20. Затова подслушване би трябвало да отговори господин Сарафов (сегашният и.д. основен прокурор Борислав Сарафов).

Бившият боен министър описа, че е получил писмо в следствие от неговия сигнал до прокуратурата , в което се твърди, че няма такова нещо, каквото твърди (че е подслушван незаконно).

Ноев описа, че е видял документи от обвиняванията към депутата Делян Пеевски от американското държавно управление, въз основата на които той е включен в листата „ Магнитски ”. „ Това са публични документи на американското държавно управление, където информацията за какво Пеевски е в листата „ Магнитски ”, е заличена напълно, написа, че е секретно. Задавам си въпроси има ли в това черното, заличеното, „ Булгартабак ”, има ли „ Южен поток ”, има ли компания „ Виафорт ”, с която юристът на Пеевски атакуваше придобиването на „ Дунарит ”. Всякакви опити да се свърже офанзивата против Гебрев и тези документи в България не се проверяват ”, сподели Бойко Ноев. Той се базира на задгранични експерти, съгласно които няма късмет Делян Пеевски пожизнено да излезе от листата „ Магнитски ”.

По думите на Ноев при един от „ намагнитените ” (българите от листата „ Магнитски ”) се загатва за съветско въздействие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР