Миналата седмица агенция Ройтерс излезе с информация, че осем източноевропейски

...
Миналата седмица агенция Ройтерс излезе с информация, че осем източноевропейски
Коментари Харесай

МФ отрече да сме искали по-висока вноска за ЕС

Миналата седмица организация Ройтерс излезе с информация, че осем източноевропейски страни членки на Европейски Съюз, измежду които България и Румъния, са се съгласили да поддържат увеличението на вноските си в Европейски Съюз.

Във връзка с изявления в медиите, съгласно които осем страни, измежду които България, са се споразумели да усилят вноските си в бюджета след излизането на Англия от общността, държавното управление декларира, че сходна позиция не е била обсъждана в нито един работен или формален формат за договаряния сред държавите-членки и Европейската комисия, безапелационни са от МФ.

Първото предложение на Комисията за бюджет на Европейски Съюз за идващия програмен интервал се чака да бъде показано през м. май тази година.

Дебатът за многогодишната финансова рамка следва и в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, като София ще бъде хазаин на две тематични конференции на високо равнище през март и през юни тази година.

Днес министър председателят на Австрия Курц твърдо се разгласи срещу увеличение на вноската за Европейски Съюз след Брекзит. Той предлага понижаване на земеделските и кохезионните фондове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР