Миналата седмица АГ болница Майчин дом в София получи дарение

...
Миналата седмица АГ болница Майчин дом в София получи дарение
Коментари Харесай

Историята на едно семейство, в което се ражда недоносено бебе

Миналата седмица АГ болница „ Майчин дом ” в София получи подаяние на ново термолегло. То бе направено от 12-годишната Натали, трансформирала се в най-младия донор в историята на болничното заведение, съобщи  телевизия NOVA.
Натали е родена в шестия месец. Налага ѝ се да се бори бори за всяка глътка въздух. Още от първия ден на раждането си. Тя обаче не се предава. И 12 години по-късно взема решение, че е задоволително мощна, с цел да помогне и на други деца в нейната обстановка. Така става най-младият донор в историята " Майчин дом ”.

" Оказа се, че аз имам вродена тромбофилия. Това е вродена съсирваемост на кръвта. По-висок е рискът от тромбози, изключително по време на бременност. Аз не знаех и това го разбрах някъде към 21-22 седмица, когато ми споделиха, че бебето не нараства и, че би трябвало да си направя такова проучване ",  разказа Камелия Присадашка, майка на Натали.
Веднага откакто бебето се ражда, то е преместено „ под капак “. Кувьозът подкрепя и следи всички витални функционалности – дишане, сърдечен темп, засищане на кръвта с О2. Следващият стадий е термолеглото, което го „ приготвя “ за същинския живот.

" Имаше интервал, в който не желаех да си виждам бебето. Това беше към една седмица, след което мъжът ми ме заведе и сподели: „ Време е да си видиш детето ”, сподели Камелия в предаването „ Предай нататък “.
Седмица след раждането тя събира сили и отива да види дребното си бебе. От този момент нататък не се отделя от него. 
12 години по-късно Натали към този момент е младо момиче, което взема решение че желае да помогне и на други недоносени деца. Тя, фамилията ѝ и фамилни другари събират 15 000 лева и купуват термолегло, което подаряват на “Майчин дом ”.

" Нашата болница го одобри доста добре, тъй като имаме потребност от термолегла. Те са извънредно значими, защото от кувьоза бебето се мести върху него. Самото легло приготвя новороденото да излезе на количка. Леглото се затопля, бебенцето към този момент е облечено, майката може да го гушка умерено, може да го храни ",  заяви акушерката Лидия Митова.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР