Ограничение на скоростта от 20 мили в час: Членовете на парламента на Уелс получават „заплашителни съобщения“ във връзка с внедряването

...
Миналата неделя Уелс стана първата държава в Обединеното кралство, която
Коментари Харесай

Миналата неделя Уелс стана първата държава в Обединеното кралство, която премахна стандартното ограничение на скоростта от 30 мили в час на 20 мили в час за ограничените пътища, в проект, струващ около £33 милиона.

Петиция за премахване на лимита.

Съобщава се, че новите знаци за 20 мили в час са били обезобразени в райони, включително Conwy, Gwynedd, Newport, Torfaen, Wrexham и Flintshire.

Г-жа Джоунс каза: „Въпреки че е окуражаващо да видим безпрецедентен интерес към нашата комисия по петиции и нейната работа, всички ние имаме задължението да гарантираме, че общественият дебат е премерен, достоен и уважителен.“

Уелсците, направете общностите по-безопасни и спестете на NHS в Уелс £92 милиона годишно.

Повече деца в Англия биха могли да получат уелско образование в нова сделка < /p>

Въпреки че повече от 175 000 души подписаха петицията, призоваваща правителството да „отмени и премахне катастрофалния закон за 20 мили в час“, първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд каза, че няма да отмени политиката и каза, че решението е одобрено два пъти от парламента.

Промените - въведени в неделя - се оказаха спорни

Правителството в Кардиф прогнозира до 100 живота и 20 000 жертви ще бъдат спасени през първото десетилетие.

Не всички 30mph пътищата ще видят намалени ограничения на скоростта, тъй като общините имат правомощието да изключат определени пътища от схемата.

Уелските консерватори се противопоставиха на промяната, като лидерът Андрю RT Дейвис преди това нарече ограничението по подразбиране „задушаващо икономиката vanity project".

Прочетете повече:
Защо ограничението на скоростта по подразбиране беше намалено до 20mph в Уелс?
Правителството на Уелс планира да увеличи членовете на Senedd с над 50%

Г-жа Джоунс каза, че е получила представителство от един член относно поведението на друг член по време на процедурата Senedd във вторник.

Тя призова камарата да зададе „тона за това как очакваме другите да изразят своите възгледи, каквото и да е тяхната позиция по този въпрос или всеки друг въпрос и че правим това по начин, който не унижава или подкопава никое лице".

"Ще завърша, като призова членовете да имат всичко това предвид, когато артикулиране на възгледите им в залата и на свой ред влияние върху поведението на другите извън тази зала."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР