Миналата година Виктория Томова започна да реализира големия си потенциал.

...
Миналата година Виктория Томова започна да реализира големия си потенциал.
Коментари Харесай

Виктория Томова: Готова съм за следващата стъпка нагоре

Миналата година Виктория Томова стартира да осъществя огромния си капацитет. Тя направи голям напредък и последователно стартира да взе участие на най-силните шампионати в женския тенис. Тази седмица 22-годишната тенисистка играе на шампионата " Алиац Къп ", който се организира на кортовете на Търговска колегия Левски, на които тя тренира от шестгодишна. Пред Sportal.bg Томова описа по какъв начин се развива сезонът й до този миг.

" За страдание не може всеки шампионат да се играе тук, само че би ми се желало ", споделя тя за чувството да играе на кортовете, на които тренира. Вики споделя, че поддръжката, която получава от околните й оказва помощ да покаже най-хубавата си игра: " За мен е доста значимо да имам поддръжка от най-близките и ми оказва помощ да играя на по-добро равнище ".

Миналата година тя стигна до финала в София, а в този момент очакванията са да направи още една крачка нагоре. Тя обаче не мисли толкоз напред: " Мисля малко по малко, виждам да се съсредоточвам върху всяка точка, всеки гейм, а резултатите сами ще дойдат. "

Преди две седмици тя бе доста покрай влизане в главната скица на US Open. За повторно в Ню Йорк и за трети път на Голям шлем тя доближи до последния кръг на квалификациите и отпадна след трисетов дуел. Томова има вяра в силите си и счита, че е подготвена да направи идната стъпка нагоре и да стартира да побеждава някои от най-хубавите тенисистки.

" Много малко не ми доближи за следващ път. Трети път на Голям шлем стигам до последния кръг на квалификациите и още веднъж в три сета. Играх на доста положително равнище, само че съперничката ми също игра устойчиво във значимите моменти, доста нападателно, и не съумях. Миисля, че съм подготвена за идната стъпка, само че всеки шампионат е много сложен. Всяко едно момиче се бори за всяка топка. Всеки желае да победи, да стигне по-напред ", показа Вики.

 Втора победа за Вики Томова

" Имам някои запаси. Имах много проблеми с рамото тази година, преди този момент имах проблеми с адуктора, когато завоювах шампионата в Истанбул. След това ми се наложи да се откажа. Спирах за несъмнено време, връщах се на корта. Доста е тежко, когато има такива травми, прекъсвания, тъй като би трябвало да се почва отначало, губиш темп от шампионати, само че мисля, че в този момент, когато ми се оправи рамото, би трябвало да работя повече над сервиса си, най-много. Мисля, че съм напреднала с физическата подготовка ", добавя тя.

След купата в Истанбул на шампионат с награден фонд 25 000 $ тя имаше проблеми с травми, известно време не игра, а по-късно записа няколко следващи загуби. На въпрос по какъв начин се оправя в тези сложни обстановки, тя отговори: " Доста е мъчно, най-много душевен. Тъкмо бях спечелила шампионат, играх против две тенисистки, които са били в топ 30. Рибарикова игра по-късно полуфинал на " Уимбълдън ". Имам поддръжката на фамилията, треньора. Така се оправям. "

През лятото Виктория бе отличена като една от тенисистките с огромен капацитет. Тя получи стипендия от фонд за развиване на ITF и Големи шлем. " За мен това е доста огромна помощ. На психическа основа. Това, че хората са повярвали в мен. Имам накъде да напредна и да влезна в топ 100 ", разяснява Томова.

След присъединяване си в София Вики отпътува за два шампионата на клей във Франция. След това се връща в България за подготовка за серия от шампионати на WTA на твърда настилка.

 Втора победа за Вики Томова

Томова постоянно се е възхищавала на Роджър Федерер, а той й даде нови мотиви за това след феноменалното си завръщане при започване на сезона и огромните триумфи, които реализира през годината. " Бях доста учудена, само че за него няма невероятно неща. За мен той е най-хубавият тенисист за всички времена ", разяснява тя.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР