Миналата година Stability AI привлече вниманието със своя генератор на

...
Миналата година Stability AI привлече вниманието със своя генератор на
Коментари Харесай

Новият AI-модел Stability AI превръща всяко статично изображение в анимация за секунди

Миналата година Stability AI притегли вниманието със своя генератор на изображения, а в този момент компанията възнамерява да направи същото с видеото.

Stability AI пусна Stable Video Diffusion — новия безвъзмезден инструмент, който анимира всяко неподвижно изображение, трансформирайки го в малко видео за няколко секунди.

Stable Video Diffusion се предлага в прелиминарен обзор и се състои от два модела:

SVD — преобразува изображението във видео с 14 кадъра SVD-XT — преобразува изображението във видео с 25 фрагмента

И двата могат да работят с разнообразни скорости от 3 до 30 фрагмента в секунда и да извеждат къси (обикновено дълги 2-4 секунди) MP4 видеоклипове с резолюция 576×1024 пиксела.

Stability AI акцентира, че моделът към момента е „ ранен “ и е предопределен най-вече за проучвания.

„ Моделът на този стадий не е предопределен за действителни или търговски приложения. Вашите отзиви и противоположна връзка по отношение на сигурността и качеството са значими за подобряването на този модел и за окончателното му стартиране. “

Stability AI също работи и върху модел за превръщане на текст във видео, употребявайки къси подсказки.

Изследователската публикация Stable Video Diffusion не разкрива източника на данните за образование на моделите, а просто написа, че откривателите са употребявали „ огромен набор от видео данни, включващ почти 600 милиона мостри “.

Преди няколко дни еднакъв инструмент за анимиране на изображенията беше пуснат от стартъпа Runway, който си сътрудничи със Stability AI в създаването на Stable Diffusion. Изглежда, че фирмите, заради вътрешни спорове, пуснаха еднакъв артикул под разнообразни имена — Stability AI, откакто започва генератора на изображения, не сподели нито дума за стартъпа, като присвои цялата заслуга за себе си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР