Миналата година Samsung трябваше да се справи с тежката криза

...
Миналата година Samsung трябваше да се справи с тежката криза
Коментари Харесай

Samsung S9 идва в България с невиждана досега камера. На каква цена?

Миналата година Samsung трябваше да се оправи с тежката рецесия след краха на гърмящия Note 7. И южнокорейската компания се оправи ослепително, представяйки Galaxy S8 - един от най-хубавите артикули на Samsung и може би най-хубавият смарт телефон с Android на пазара.

Затова не е изненада, че тазгодишният S9 (и S9+) не се разграничават с доста от предшественика си.

Всъщност, те толкоз си наподобяват, че е доста мъчно да ги различите. Същият атрактивен външен тип, същият брилянтен 18,5:9 екран с размер 5,8 инча (и 6,2 инча за по-големия), стъклени предна и задница.

 Снимка 342259
Източник:

Разликите са две и никой не може да се оплаче от тях - горната част от рамката над екрана е станала още по-малка, въпреки и мъчно видимо. Сензорът за пръстови отпечатъци пък към този момент е под камерата, а не до нея - съществена рецензия против S8.

Но това напълно не значи, че Galaxy S9 е същият смарт телефон като своя предходник - измененията са доста, само че са скрити за окото.

Най-новият флагман към този момент е с процесор Snapdragon 845 (за САЩ) и най-новият Exynos процесор на Samsung за останалата част от света. Твърди се, че той е по-добър от този на Snapdragon. Има 4GB RAM (6 за по-големия) и 3 000 mAh батерия (и 3 500 mAh за по-големия), като поддържа бързо безжично зареждане.

Освен това е водо- и прахоустойчив (IP68).

Но най-важната и забавна смяна е в камерата. За първи път телефон получава толкоз напредничава система. Въпреки че S9 ще има единствено една камера (две за S9+), тя крие една впечатляваща опция - да трансформира отвора и количеството светлина, която доближава датчика.

Така при отвор f/2.4 телефонът ще има опция да прави ярки, контрастни и доста детайлни фотоси. Когато на открито е мрачно, той ще превключва на f/1.5, което усилва с до 28% светлината, която доближава датчика, по отношение на S8, и дава обещание чудесни фотоси и при слаба светлина. Камерата ще прави и 12 фотоси при едва осветяване, с цел да комбинира и сътвори допустимо най-хубавото изображение - сходно на HDR при Apple, който прави три фотоси с друга експозиция.

Освен това, 12-мегапикселовият датчик получава нова технология за фокусиране, както и опция за снимане на slow-motion видео с до 960 фрагмента в секунда при 720p.

Samsung последва Apple и вкара функционалност, наречена AR Emoji - прекомерно сходна на Animoji при iPhone X. Тя изостава леко като опция от Animoji, само че концепцията е същата и сигурно ще се хареса на доста консуматори на Samsung.Моделът ще се продава на цени от 1 659 лв. в България (1 849 лв. за по-големия) без контракт, а формалните продажби стартират от 16 март.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР