Миналата година представлението Морфин на Yalta Art Room е номинирано

...
Миналата година представлението Морфин на Yalta Art Room е номинирано
Коментари Харесай

Две “Слугини на дъното на човешката нищета

Миналата година представлението " Морфин " на Yalta Art Room е номинирано за " Аскеер ", а тази година е наградено с " Икар " в категория " Дебют " за режисурата му. Сега Кристина Беломорска и огромна част от екипа на постановката са подготвени да показват идната си премиера.
 Откровенията на Александра Сърчаджиева в „ На живо и оттатък това “ в Сатиричен спектакъл “Алеко Константинов ”
Тайните, които Алекс Сърчаджиева е подготвена да разкрие

За страданието и смисъла след него

" Слугините " е най-известната пиеса на международно приетия френски създател Жак Жьоне, който е бил цензуриран поради тематиките, които визира. " Слугините " също ни предизвика - кара ни да се замислим кои сме и ни слага пред безконечните, по-скоро екзистенциални, в сравнение с обществени, въпроси за човешката същина.

В представлението участва и доза абсурдизъм, с който се отличава драматургията на французина. Героите в най-популярната му режисура са две прислужници, които се възползват от отсъствието на господарката си, с цел да споделят между тях отвращението си от нея. В същото време изпитват обвързаност и усеща по едно и също време на обич и мощна ненавист. Докъде обаче ги довежда това несъгласие и има ли късмет за човечността, разсъдъка и духа им, оставяме феновете сами да схванат.
 Режисьорката Кристина Беломорска

Режисьорката Кристина Беломорска

Ще загатнем единствено, че " Слугините " доближават до дъното на човешката мизерия, а действителността им е уловена в лабиринт, в който " игра " и живот се преплитат. Тогава лудостта остава последното им помощно средство...
 Актрисата Ели Кирил Колева

Актрисата Ели Кирил Колева

В функциите на прислужниците влизат Аделина Желязкова (на заглавната снимка) и Ели Кирил Колева, а Мадам е Жана Рашева. Сценографията и костюмите са дело на Никол Трендафилова, а музиката - на Давид Кокончев. Режисурата, както споменахме първоначално, е на Кристина Беломорска. По превода е работил Валентин Маринов - Пело.
 “Антихрист. Глави VIII, X, XI ” с Владимир Карамазов с премиера в Народен спектакъл “Иван Вазов ”
С какво ново се е захванал Владо Карамазов

Завръщане към корените

Премиерата на " Слугините " е на 9 ноември от 19:30 ч. в Yalta Art Room, а повече за представлението има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР