Миналата година от юни до август при катастрофи са загинали

...
Миналата година от юни до август при катастрофи са загинали
Коментари Харесай

Ваканцията на учениците: Рискът от инциденти с деца на пътя се увеличава

Миналата година от юни до август при произшествия са починали 21 деца, регистрират от Националната полиция. Предстои близо 700 000 възпитаници да излязат лятна почивка. Двете деца на Сонгюл Юсеин ще прекарат лятото в екскурзии, само че и у дома.

Важно е да се приказва на децата от ранна възраст за разпоредбите на придвижване по пътищата, поучават родители.Децата са в по-голям риск от произшествия на пътя по време на ваканцията демонстрират наблюденията на учители. Поне по два часа дневно да отделят за четене и повече време в просветителни игри с родителите молят педагози.

„ Три дни от време на време са проблем. Те не помнят и като държание, и като дисциплинираност “, счита Ивелина Коева, старши преподавател в 70 ОУ „ Св. Климент Охридски` “.„ Родителите най-много да не трансформират децата си в щит за себе си, поставяйки децата в скута си на предната седалка, тъй като с изключение на, че е нарушаване на закона за придвижване по пътя, при ненадейно прекъсване този, който поема удара е детето “, отбелязва полицейски контрольор Мария Ботева, отдел „ Пътна полиция “ при ГДНП.

Само деца до 12 години имат право да се движат с велосипед по тротоара, всички останали би трябвало да са на пътното платно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР