Миналата година Mozilla дадоха на Firefox ъпгрейда, който заслужаваше от

...
Миналата година Mozilla дадоха на Firefox ъпгрейда, който заслужаваше от
Коментари Харесай

Най-добрите разширения за Firefox Quantum

Миналата година Mozilla дадоха на Firefox ъпгрейда, който заслужаваше от много време насам. Firefox Quantum е с нов и усъвършенстван интерфейс, по-бързо зареждане на страниците, по-добро менажиране на паметта, интегрирани скрийншоти, опазване на страници посредством Pocket (които Mozilla закупиха при започване на 2017-та). Не по-малко значимото е, че Quantum съвсем умъртви разширенията на Firefox такива, каквито ги познаваме. И това е по този начин, тъй като старите разширения консумираха прекомерно доста систематични запаси. А както добре знаем, едно зле усъвършенствано уголемение може да трансформира Интернет браузъра в много досадно нещо.

Преди няколко години Mozilla показаха WebExtensions, програмен интерфейс за разработчици, който ограничаваше до известна степен разширенията и ги вкарваше в рационални рамки. Затова и с идването на Quantum, единствените поддържани разширения са тези основани с WebExtensions; другите (старите) не се поддържат въобще. Така че, в случай че ъпгрейднете към последната версия на Firefox (58 все още на публикуването на статията), ще би трябвало да свалите нови версии на обичаните си разширения. Много от тях въобще няма да бъдат ъпдейтнати и ще би трябвало да намерите нови.

Прочетете още: Основни стъпки за цялостна онлайн анонимност

Ако занапред се присъединявате към фамилията на Firefox или се връщате след дълго позване на конкурентен браузър, в този момент е времето да започнете на чисто с Quantum. Искате да изключвате, деинсталирате или променяте настройките на уголемение – въведете about:addons в адресната лента на браузъра и изберете Extensions.


Firefox Multi-Account Containers
Multi-Account Containers е дело на самите Mozilla и е превъзходен способ за сисематизиране на всичките ви онлайн персони в " контейнери ". Искате да отделите служебните си мейли и табове от персоналния мейл акаунт, пиновете в Pinterest и другите обществени мрежи? Таб-ориентирани контейнери пазят всичко отделено, като обособените Containers даже не споделят идентични бисквитки. С Ctrl + [.], можете да създавате контейнери доста бързо и елементарно. А в случай че нямате потребност от тях от самото начало, то се насочете към краткотрайни такива - Temporary Containers.

LastPass Password Manager
Няма да се уморим да предлагаме LastPass, просто тъй като работи. Мениджърът на пароли е на всички места и поддържа извънредно доста платформи, по тази причина и не е изненада да го забележим за Firefox Quantum. Ако сте отдавали живота си на управител на пароли, това уголемение опростява всичко обвързвано с онлайн сигурността. Други Quantum-съвместими мениджъри на пароли са Roboform и Keeper.)
Privacy Badger
Дело на Electronic Frontier Foundation, Privacy Badger прави тъкмо това, което името подсказва: пази персоналните данни. И по-конкретно, блокира невидимите тракъри и всички тези досадни реклами, които като че ли ви преследват из цялото уеб пространство.

AdGuard AdBlocker
Adguard Adblocker е ориентиран напълно към рекламите... или по-точно, в това да не ги демонстрира. Дори на уеб сайтове, като YouTube и Фейсбук, рекламите се блокират, което в следствие води до затруднено следене на уеб навиците ви.
HTTPS Everywhere
Отново от EFF, HTTPS Everywhere разширението има една единствена задача, само че я извършва съвършено – задължава всеки уебсайт, който посещавате да употребява SSL криптиране за по-добра сигурност. Ако не сте осведомени, HTTPS се отличава с това, че уеб адреса стартира точно с " HTTPS ", както и икона катинарче в адресната лента на браузъра.
DuckDuckGo Privacy Essentials
Някак обикновено е една търсачка да дава обещание, че не следи навиците ви на търсене, само че DuckDuckGo разширението е направено да удостоверява тъкмо това. DDG Privacy Essentials блокира тракерите и задължава потреблението на криптиране при уеб уеб страниците, които посещавате.

Marker
Доста разширения за правене на скрийншоти са налични за Firefox, само че Marker е изработен за фанатиците по тематиката. Идеята е да можете да вземете кадър от всичко, което виждате на екрана, даже в случай че желаете да го обозначите с някакъв текст и да го насочите към сътрудник, употребявайки принадлежности за споделена работа, като Trello и Slack. Просто кликнете на Marker иконката в лентата с принадлежности и изберете какво желаете да заснемете.

Amazon Assistant (Firefox)
Официалният помощник на Amazon за Firefox ще ви оказва помощ да взимате верните решения без въобще да ви се постанова да посещавате Amazon.com. Кликнете на иконката, с цел да получите достъп до вашите поръчки, описи с дарове, мечтани покупки или с цел да се осведомите за последните предложения и преференциални покупко-продажби.
Honey
Honey оказва помощ да спестявате, посредством следене на предложения, само че освен на колоси, като Amazon. Разширението следи над 10 хиляди онлайн магазина, като може автоматизирано да взима кодове за понижения.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР