Миналата година милиони хора, работещи от вкъщи, предизвикаха бум в

...
Миналата година милиони хора, работещи от вкъщи, предизвикаха бум в
Коментари Харесай

Forbes за братя Домусчиеви: Първите български милиардери, изградили глобална фирма за здравеопазване на животните

Миналата година милиони хора, работещи от у дома, провокираха взрив в пазаруването на домашни любимци, който увеличи продажбите и облагите на фирмите, продаващи играчки за дъвчене. Пандемията също по този начин възобнови фокуса върху капацитета за заболявания, излъчени от животни, както и устойчивостта към антибиотици от нечиста храна, стимулирайки международния здравен бранш за отглеждане на животни на стойност 20 милиарда $. Това написа пише американският, отдадена на бизнеса на братя Домусчиеви със заглавие: „ Запознайте се с първите милиардери в България, които построиха световна компания за опазване на здравето на животните от София до Небраска “.

Един от спечелилите е основаната в България Huvepharma в София, шестата по величина компания за отглеждане на животни в света, с интервенции, разпростряли се от фабрика за ваксини в Линкълн, Небраска, до фармацевтичен цех в Северозападна Италия. Основен производител на ветеринарни медикаменти и ваксини, както и добавки за фуражи за добитък, тя регистрира доходи от 658 млн. $ през 2020 година, което е с 21% повече от 2018 година, оповестява българското издание на Forbes, цитиращо американското. Това оказа помощ на притежателите ѝ – братята Кирил и Георги Домусчиеви – да станат първите милиардери в България. Кирил беше разгласен и за почетен жител на Небраска през 2019 година поради вложенията на Huvepharma в щата Корнхъскър, написа американският Forbes в публикацията, отдадена бизнеса на братя Домусчиеви.
Кирил Домусчиев: Бизнесът да заплаща ток като в Германия, другояче затваряме
Европейският съюз разрешава държавите-членки да вкарат защитни механизми поради високите цени на тока и това не е държавна помощ. Защо...

„ От неугледна офис постройка в българската столица София братя Домусчиеви построиха своята многомилиардна империя, като приватизираха държавни компании и ги разшириха. Започвайки с рухването на комунизма през 90-те години на предишния век, двамата братя трансфораха поредност от вложения в тези приватизирани компании, в това число Huvepharma, в положение от почти 4.2 милиарда $, което влагат още в недвижими парцели и футбол “, продължава публикацията. Като назовава братята българските барони, американският Forbes, разгласява графика със собствеността им из България и пресмята, че (52) и по-малкият му брат (49) имат положение от по 2.1 милиарда $, формирано от равни дялове в взаимния им конгломерат Advance Properties, плюс пари от минали продажби и дивиденти.

Следващият максимален актив на Advance след Huvepharma, който съставлява 77% от благосъстоянията на братята, е 70% дял във компанията за транспорт на насипни товари Navibulgar. Този бизнес също се възползва от разстройства, провокирани от пандемията. Цените на артикули като стомана и въглища се повишиха поради усложненията в корабоплаването в целия свят, което докара до повишаване на приходите за фирмите, които транспортират артикули в насипно положение. Очаква се продажбите на Navibulgar да набъбнат със 78% тази година до 281 млн. $.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР