Миналата година мъж беше свален от полет на Delta Airlines,

...
Миналата година мъж беше свален от полет на Delta Airlines,
Коментари Харесай

Защо не може да ползвате тоалетната в самолет при излитане и кацане

Миналата година мъж беше свален от полет на Delta Airlines, тъй като се опитал да употребява тоалетната преди излитането (самолетът още не се движел). Много консуматори на обществените мрежи се възмутиха от случая и поддържаха пасажера. Те обаче очевидно не са наясно с авиационното предписание, че на един водач му е неразрешено да излети, когато има пасажер в тоалетната.

Защо това е по този начин и за какво хората не могат да употребяват сервизните пространства в аероплан при политане и кацане?

Това са най-опасните моменти по време на полета. Пасажерите би трябвало да останат по местата си, а пътеката да е свободна, с цел да може да се минава по нея при потребност от евакуация.

Ако се наложи спешно кацане, никой не трябва да е в тоалетната. Там няма средства за обезопасяване, да вземем за пример колан, а и при рухване индивидът може да се удари неприятно на някоя от повърхностите. Същото по този начин ключалката може да засече и пасажерът да се окаже в капан вътре.

Има още една, по-мрачна причина за възбраната - при съдбовно приземяване, телата на пасажерите се разпознават по номерата на местата. Ако някой не си е на мястото, това ще затрудни процедурите.

Стюардеси поучават, че най-подходящото време да се употребява тоалетната е тъкмо откакто водачът изключи знака за коланите и преди да се сервират напитките.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР